Китайският лидер Си Дзинпин призова за мерки за смекчаване на катастрофалните наводнения на фона на икономическото забавяне

...
Китайският лидер Си Дзинпин призова за мерки за смекчаване на
Коментари Харесай

Китайският лидер Си Дзинпин призова за мерки за смекчаване на последиците от тазгодишните катастрофални наводнения, които оставиха десетки мъртви и нанесе огромни щети на култури, домове и инфраструктура, включително в и около Пекин

От Асошиейтед прес, 18 август 2023 г., 12:27 ч. Китай с наводнения, включително басейна Songliao северно от столицата, който обхваща повече от 1,2 милиона квадратни километра (482 200 квадратни мили) с население от почти 100 милиона.

„Тъй като Китай все още е в сезона на основните наводнения, дъждовни бури, наводнения, тайфуни и други бедствия все още се случват често на много места в цялата страна“, каза новинарската агенция Синхуа, обобщавайки заключенията от срещата в четвъртък на всемогъщия постоянен комитет на Политбюро на партията, председателстван от президента Си.

Участниците „призоваха съответните местности и отдели винаги да дават приоритет на безопасността на живота и имуществото на хората и да продължат да вършат добра работа за предотвратяване на наводнения и помощ при бедствия“, каза Синхуа .

Укрепването на язовирите и ефективното използване на средствата за помощ при бедствия за „възстановяване на повредена инфраструктура като транспорт, комуникации и електричество и възстановяване на земеделска земя и селскостопански съоръжения“ е от решаващо значение , то каза.

Училищата, болниците и старческите домове трябва да бъдат бързо възстановени, заедно с повредените жилища, „за да се гарантира, че засегнатите жители могат да се върнат у дома или да се преместят в нови домове преди зимата.“

Наводненията тази година също засегнаха големи части от централните и източните части на страната, както в полутропичния юг, така и в северните равнини.

Голяма част от Китай има особено влажно лято, като 142 души загинаха от наводнения през юли и още десетки този месец.

Метеоролозите предупредиха, че гръмотевични бури, бури и градушки ще засегнат части от Вътрешна Монголия, Хейлундзян, Дзилин, Хъбей, Пекин и Тиендзин на север, заедно с Хенан, Дзянси, Джъдзян и Фуджиан в центъра и на югоизток .

Жителите бяха призовани да намалят дейностите на открито и да потърсят подслон.

Сложното време идва, когато икономическият растеж спадна до 0,8% през трите месеца, завършващи през юни, което е спад от 2,2% през януари-март. Това е еквивалентно на 3,2% годишен процент, който би бил сред най-слабите в Китай от десетилетия.

Проучване през юни установи, че безработицата сред градските работници на възраст от 16 до 24 години е скочила до рекордните 21,3%. Статистическото бюро каза тази седмица, че ще задържи актуализации, докато усъвършенства измерването си.

В реч, публикувана наскоро от Qiushi, водещият теоретичен журнал на партията, Си призова за търпение в, докато партията се опитва да обърне задълбочаващия се икономически спад.

Това дойде часове, след като данните във вторник показаха, че потребителската и фабричната активност е отслабнала допълнително през юли въпреки официалните обещания за подкрепа на затруднените предприемачи. Правителството пропусна да даде актуална информация за политически чувствителния скок на безработицата сред младите хора.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР