Китайският концерн Geely иска да инвестира в още един легендарен

...
Китайският концерн Geely иска да инвестира в още един легендарен
Коментари Харесай

Китай инвестира в още един легедарен производител

Китайският тръст Geely желае да влага в още един именит авто производител от Европа, откакто има към този момент Volvo и Lotus и има сериозен дял в Daimler (съответно в Mercedes-Benz). Сега Geely договаря с една от иконите на британското автомобилостроене - компанията Aston Martin, която в последно време изпитва съществени финансови усложнения и търси външна финансова помощ, с цел да оцееле, оповестява Financial Times on Friday.
Китайците са уверени, че както към този момент придобият Lotus, по този начин и Aston Martin има бъдеще в автомобилната промишленост и са подготвени са купят част от компанията. Представител на английския производител отхвърли да удостовери договарянията с Geely, като съобщи, че компания продължава договаряния със евентуални стратегически вложители.
Връзката с Aston Martin е направена посредством Daimler, който на собствен ред има 5% от 107-годишната английска марка. Спортното поделение на концерна Mercedes-AMG е главният снабдител на мотори за британската компания, като сред двете страни е подписан дълготраен контракт за съдействие.
На собствен ред, президентът на Geely - Ли Шуфу, има 9,59% от акциите в Daimler, като прави опити да ги усили. Освен това, китайският и немският производители неотдавна сътвориха взаимно дружество, което ще сглобява новите модели на марката Smart. Те ще бъда напълно електрически и ще се създават в Китай.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР