Китайският гигант за електронна търговия Alibaba ще позволи на малки

...
Китайският гигант за електронна търговия Alibaba ще позволи на малки
Коментари Харесай

Alibaba допусна до платформата си и малки американски компании

Китайският колос за електронна търговия Alibaba ще разреши на дребни американски търговци да продават на платформата му. Целта е да се сътвори B2B (бизнес към бизнес) пазар и да се опълчват на конкурентни платформи за електронна търговия като Amazon, написа Reuters.

Причината

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Решението на Alibaba идва на фона на по-малкото доходи, следствията от комерсиалната война и все по-голямата конкуренция от платформи като неотдавна основаната Pinduoduo.

B2B онлайн търговията се прави оценка на 23.9 трлн. $ съгласно Комисията за интернационална търговия на Съединени американски щати. Онлайн търговията сред търговци и консуматори пък се прави оценка на 3.8 трлн. $.

Промяната

Малките американските търговци, които преди можеха единствено да купуват от онлайн платформата, в този момент ще имат опция да разширят своя бизнес в страни, обслужвани от Alibaba като Индия, Бразилия и Канада. Приблизително една трета от купувачите от Alibaba.com са американци, а повече от 95% от продавачите са от Китай. Стремежът на китайския колос е да притегли американски производители, продавачи на едро и дистрибутори.

Американските продавачи би трябвало да платят членска такса от към 2000 $, с цел да получат онлайн магазините си в Alibaba.com и за покриване на всички маркетингови и рекламни разноски, настояват от компанията. За съпоставяне, Amazon също таксува продавачите месечно или за всеки продукт.

Преди месец компанията пусна уеб страница на британски език - Tmall Global, който е ориентиран към интернационалните търговци. Целта е по този метод да усили интернационалните марки до 40 хиляди през идващите три години.

Реакциите

" Не мисля, че Alibaba се пробва да се възползва финансово в близко бъдеще, само че това отваря изцяло нов пазар за техния бизнес B2B ", сподели анализаторът на Daiwa Джон Чой.

Съединени американски щати са първият пазар, върху който компанията концентрира глобализацията на доставките си, споделя Джон Каплан, началник на северноамериканския B2B отдел на Alibaba Group. Той добавя, че Alibaba има " доста явен блян и към другите пазари ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР