Китайският гигант в електронната търговия Alibaba влага 15 милиарда долара

...
Китайският гигант в електронната търговия Alibaba влага 15 милиарда долара
Коментари Харесай

Alibaba инвестира $15 милиарда в технологиите на бъдещето

Китайският колос в електронната търговия Alibaba влага 15 милиарда $ в световна мрежа от проучвателен центрове, чиято цел е да конкурират Силициевата котловина в технологиите на бъдещето.

Технологичните уреди ще бъдат отворени през идващите 3 години в Китай, Съединени американски щати, Русия, Израел и Сингапур.

Те щe се съсредоточат върху граничните технологии, като квантовите калкулации, обвързваните устройства (т. нар. Интернет на нещата), финансовите технологии и взаимоотношението сред хората и машините.

Анализаторите настояват, че компании като Alibaba би трябвало да внедряват нововъведения с все по-бързи темпове, с цел да се оправят. " Много е значимо за Alibaba да продължи да основава нови технологии ", съобщи Кити Фок, анализатор от основаната в ​​Пекин изследователската компания IDC.

Американските софтуерни компании са задавали иноватитните трендове в предишното. Сега " китайските компании би трябвало да усилят вложенията си ", сподели Фок.

Но те към момента имат да извървят дълъг път. Amazon, огромният съперник на Alibaba в международната електронна търговия, влага повече от 16 милиарда $ в софтуерни проучвания и разработки единствено предходната година.

Нова група, наречена " Академия за разкриване, премеждие, инерция и вероятности ", ще застане отпред на програмата на Alibaba, ръководена от основния софтуерен шеф Джеф Жанг.

" Сега търсим надарени и прогресивни откриватели, които да се причислят към нас в търсенето на нови разрушителни технологии ", съобщи Жанг в изказване.

Компанията възнамерява да наеме 100 откриватели, които да назначи в новите лаборатории.

Като множеството софтуерни милиардери създателят на Alibaba Джак Ма е футурист. Той предвижда, че роботите в последна сметка ще заменят някои от водещите международни изпълнителни шефове и считат, че изкуственият разсъдък ще промени света радикално.

Като се имат поради възгледите на Ма и необятната гама от бизнеси на Alibaba, вложението в най-модерните технологии има смисъл.

Подобно на Amazon, Alibaba се уголемява отвън онлайн извършването на покупки и в други сфери на активност, в това число хранителни магазини, онлайн платформи за заплащане и облачни услуги.

Компанията влага в започващи компании, като транспортната компания Didi Chuxing и компанията за шерване на колела ofo.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР