Китайският финансов център Шанхай съобщи, че вчера в града са

...
Китайският финансов център Шанхай съобщи, че вчера в града са
Коментари Харесай

Локдаун в Шанхай след рекорден брой безсимптомни случаи на Covid-19

Китайският финансов център Шанхай заяви, че през вчерашния ден в града са регистрирани рекордните 3450 безсимптомни случая на Covid-19 и 50 инфектирани със признаци, съобщи Ройтерс, като се базира на формалния акаунт в УиЧат на градските управляващи.

Ден по-рано новите безсимптомни случаи бяха 2631, а тези със признаци - 47.

Властите в мегаполиса с 26 милиона поданици оповестиха въвеждането от през днешния ден на локдаун на два стадия, като задачата е да извършат тестване за Covid-19 на популацията в течение на девет дни.

Сългасно проекта на управляващите за въвеждане на неочаквания локдаун, в продължение на девет дни Шанхай ще бъде разграничен на две зони от двете страни на река Хуанпу, с цел да може да се извърши засиленото тестване. Това е най-голямото разстройване за живота в града поради коронавирус от началото на пандемията, отбелязва Ройтерс.

Докато жителите на източния бряг на р. Хуанпу нямаха право да напущат домовете си, тези на западния се запасяваха със артикули от първа нужда, готвейки се за същата орис, която ще ги сполети на 1 април. Доставките на артикули в града са затруднени, а наличностите в супермаркетите понижават.

" Много от тържищата на едро са затворени ", сподели Би Ину, 50-годишен продавач на сергия. " Някои търговци не желаят да купуват зеленчуци. Ако не можем да купим зеленчуци от търговците на едро или мокрият пазар (характерни за Азия пазари на месо, риба и пр.) затвори, сме свършени. "

Обявеното затваряне на града в Шанхай е завой на 180 градуса в позицията на управляващите, които до събота вечер отричаха, че ще вкарват локдаун и споделяха, че ще следват по-либерален метод в преодоляването на разпространяването на болестта.

У Фан, представител на щаба за битка с коронавирус в Шанхай, сподели, че при последното всеобщо тестване е намерено " широкомащабно " заразяване из целия град, което е станало причина за по-крутите ограничения, възприети от управляващите.

" Овладяването на широкомащабната зараза в нашия град е доста значимо, тъй като щом сложим под надзор инфектираните хора, сме блокирали разпространяването ", сподели тя на брифинг и добави, че тестването ще продължи, до момента в който не бъде отстранен всевъзможен риск.

По-рано този месец управляващите в Шанхай оповестиха, че потенциалът им за тестване е по към 3 милиона теста на ден, само че Чън Ерчжън, доктор, отговарящ за обект за карантиниране на инфектирани в града, предизвести пред държавния вестник " Освобождение ", че това може да не е задоволително. Той добави, че затварянето най-малко ще внесе нужното " успокоение " за преодоляване на епидемията.

Като главен мотор на китайската стопанска система, Шанхай се пробва да се придържа към апела на президента Си Цзинпин отражението на ограниченията против Covid върху бизнеса и всекидневието на хората да бъде сведено до най-малко.

На брифинг в събота У сподели, че Шанхай не може да бъде затворен за дълго поради ролята, която играе в националната и даже в международната стопанска система.

Но след противоположния завой от съботната позиция на управляващите всеобщото тестване наруши работата на транспортния и здравния бранш, както и доста стопански действия.

Американският авто производител " Тесла " прекратява за четири дни работата на завода си, който се намира в един от засегнатите от първия стадий на затварянето региони на Шанхай, споделиха пред Ройтерс добре осведомени източници.

" Тесла " не е коментирала публично.

Китайският производител на микрочипове Semiconductor Manufacturing International Corporation обаче съобщи, че шанхайските му фабрики не престават да работят обикновено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР