Китайският държавен съвет заяви в четвъртък, че има за цел

...
Китайският държавен съвет заяви в четвъртък, че има за цел
Коментари Харесай

Китай улеснява частния бизнес, на когото разчита да съживят растежа

Китайският държавен съвет съобщи в четвъртък, че има за цел да понижи разноските за финансиране на частните компании до рационални и постоянни равнища и да усъвършенства способността им да набират средства посредством разнообразни ограничения, в това число издаване на облигации, оповестява организация Xinhua.

През последните месеци държавното управление разкри редица политически стъпки в поддръжка на дребните и частните компании, които са жизненоважни за икономическия напредък и заетостта.

" Частната стопанска система играе незаменима роля в стабилизирането на растежа, насърчаването на нововъведенията, увеличението на заетостта и подобряването на стандарта за хората ", споделя държавното управление.

Последните ограничения на държавното управление реализираха някои резултати, само че някои частни компании към момента се борят да получат финансиране, а разноските за финансиране остават високи за тях, споделят от кабинета.

Ще бъдат положени старания за възстановяване на механизмите за трансмисия на паричната политика, с цел да бъдат банките по-склонни да отпускат заеми на частни компании, споделят от кабинета. Частните компании с лимитирано поръчителство се смятат за по-рискови от държавните компании.

Правителството също по този начин ще насърчи финансовите институции да усилят вложенията в задължения, издадени от частни компании, и да подобрят успеваемостта на съкращенията на целевите съотношения на запаси за централната банка (RRR), с цел да оказват помощ на частните компании.

За да освободи повече средства за кредитиране, изключително за уязвимите по-малки компании, Китайската национална банка понижи RRR - сумата, която банките би трябвало да заделят като запаси - пет пъти през последната година.

През идващите тримесечия се чака в допълнение понижаване на запасите, наред с намаляването на налозите и увеличените разноски за инфраструктура, с цел да се поддържа забавящата се стопанска система, страдаща от комерсиална война със Съединени американски щати.

Регулаторите ще ускорят одобряването на първичното обществено предложение на частни компании и дейностите по рефинансиране и ще разрешат на такива компании да емитират конвертируеми облигации.

Сривът на комплицирана мрежа от дългови гаранции, включващи няколко частни компании, акцентира рисковете във финансовата система и отваря евентуално рисков фронт за стопанската система по време на най-бавния напредък на страната от близо три десетилетия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР