Китайските власти приеха закон, насочен към предоставяне на повече защита

...
Китайските власти приеха закон, насочен към предоставяне на повече защита
Коментари Харесай

За първи път от десетилетия: Китай прие нов закон за защита на жените

Китайските управляващи одобриха закон, ориентиран към даване на повече отбрана на дамите против дискриминация, учредена на пола, и полов тормоз, дни откакто законопроектът бе импортиран във висшия законодателен орган на страната след трета проверка и необятен публичен спор, отбелязва Reuters.

Агенцията акцентира, че измененията в закона за отбрана на дамите са първите по рода си за последните 30 година Към сегашния миг обаче няма детайлности за това какви тъкмо са те. Озаглавен като " Закон за отбрана на правата и ползите на дамите “, законопроектът бе импортиран в Постоянния комитет на Националния национален конгрес (NPC) в четвъртък. NPC разгласи на своя уеб страница, че законодателството е признато. Десетки хиляди хора са изпратили оферти за това, което желаят да бъде включено в законодателството, допълниха от NPC, съобщи Агенция " Фокус ".

Официалната осведомителна организация Xinhua заяви в четвъртък, че законодателството " ускорява отбраната на правата и ползите на групите в неравностойно състояние като небогати, възрастни дами и такива с увреждания ".

Според Xinhua работодателите ще бъдат държани виновни, в случай че трудовите и социалноосигурителните права и ползи на дамите са нарушени, а възпрепятстването на спасяването на станалите жертви на трафик и отвлечени дами отсега нататък ще се пояснява като закононарушение.

Изображения, оповестени онлайн при започване на тази година на жена с вериги, провокираха отвращение и провокираха спор по отношение на оправянето с трафика на хора, изключително в селските региони, където казусът е налице от години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР