Китайските власти анулираха излъчването на предварително записаната реч на председателя

...
Китайските власти анулираха излъчването на предварително записаната реч на председателя
Коментари Харесай

Пекин цензурира председателя на Европейския съвет

Китайските управляващи анулираха излъчването на авансово записаната тирада на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел по време на церемонията по откриването на огромно комерсиално ревю в Шанхай, съобщи Ройтерс, базирайки се на дипломати. Мишел е отправил рецензии в неизлъченото видеообръщение, свързани с войната на Русия в Украйна, която е нарекъл " противозаконна ", и е призовал също по този начин за понижаване на комерсиалната взаимозависимост от Китай, споделиха дипломатите.

Предварително записаното видео с речта на Мишел е трябвало да бъде излъчено дружно с речите на няколко международни водачи и ръководители на интернационалните организации, в това число и на китайския президент Си Цзинпин. Обръщенията са били записани във връзка откриването на Китайското интернационално ревю за импорт, състояло се предишния петък, споделиха трима дипломати пред Ройтерс.

Дипломатите, които пожелаха да останат анонимни поради деликатния темперамент на въпроса, споделиха пред Ройтерс, че са сюрпризирани от премахването на записа с речта на Мишел от програмата на церемонията по откриването.

" Президентът Мишел беше поканен да направи послание на 5-тото издание на ревюто, известно като " Форума Хунцяо " в Шанхай ", сподели пред Ройтерс Баренд Лейтс, представител на Мишел. " Както желаеха китайските управляващи, ние предоставихме авансово записано изказване, което в последна сметка не беше показано ", добави той. Лейтс сподели, че обръщението е било направено по характерен за дипломацията метод.

Никой от външното министерство на Китай, съорганизаторите на ревюто, китайското министерство на търговията и локалните управляващи в Шанхай не разяснява обстановката.

Други високопоставени лица, които приказваха на церемонията след Си, бяха ръководещият шеф на Международния валутен фонд, генералният шеф на Световната комерсиална организация и президентите на Индонезия, Шри Ланка и Беларус, съгласно формалния уебсайт на ревюто.

В неизлъчената тирада ръководителят на Европейския съвет е разкритикувал мощно съветската инвазия в Украйна и  е споделил, че Европа извлича " значими поучения " от нея, съгласно извадки от обръщението, предоставено от европейски дипломати.

" В Европа желаеме баланс в нашите търговски връзки, с цел да избегнем несъразмерната взаимозависимост “, споделя Мишел съгласно осведомени дипломати с речта му. " Това важи и за нашите търговски връзки с Китай “, споделя Мишел в неизлъчения видеозапис.  

Мишел цитира подписания преди началото на нашествието пакт сред Си и Путин за съдействие " без граници “, и споделя, че Китай може да има въздействие върху прекратяването на военните дейности в Украйна.

Очаква се Си и Мишел да участват на срещата на Г-20 в Бали, която ще се организира идните вторник и сряда.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР