Китайските туристи са на 13-о място по посещаемост у нас,

...
Китайските туристи са на 13-о място по посещаемост у нас,
Коментари Харесай

Китайските туристи на 13-о място по посещаемост у нас, искат визови облекчения

Китайските туристи са на 13-о място по посещаемост у нас, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на срещата на локалните водачи " 16 + 1 ", предава Би Ти Ви. От 3 на 10 милиарда щатски $ порастват вложенията на Китай в Централна и Източна Европа. Европейските страни са вложили 1,4 милиарда $ в Китай. От 200 хиляди до 1 милион са се нараснали визитите на туристи.

Цао Дзиенмин, заместител ръководителят на Китайското национално заседание, изиска визови и митнически облекчения за китайските туристи и разгласи, че практическото съдействие продължава да се развива.

Стратегическото ни партньорство към този момент се обогатява. Китай поддържа европейската интеграция, ние считаме, че един проспериращ Европейски Съюз ще бъде доста значим съставен елемент за световното съдействие. Това сподели зам.-председателят на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин пред участниците в Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и Китай " 16+1 ", предава Българска телеграфна агенция.

Дзиенмин уточни, че Китай се пробва да помогне на страните в ЦИЕ да разработят локалните си промишлености, да намерят мястото си в Европейски Съюз по-добре, тъй като по този метод те ще могат да преодолеят разликите в развиването си от останалите страни в Европейски Съюз.

Според него би трябвало да подсилим локалното съдействие, да поддържаме връзките сред хората. Надяваме се повече артикули от вашите страни да дойдат на нашите пазари, сподели той и добави, че би трябвало да се засилва обменът в туризма, в културните връзки, в връзките сред младежите, в спорта.

Дзиенмин прочете приветствен адрес от премиера на Китай Ли Къцян. В поздравлението на ръководителя на Държавния съвет на Китай е маркирано, че механизмът за съдействие е една трансгранична платформа за продан сред страни, които търсят общо развиване. Това е нов канал за съдействие, който е бил създаден, и през годините нашите страни постоянно са следвали правилата на неприкритост, включване и изгода за всички, е отбелязал той. Според Ли Къцян локалните управляващи и бизнесът също способстват за жизнеспособността на това съдействие. Те са доста здрав съставен елемент за съдействието в границите на " 16+1 ", е отбелязал китайският министър председател. Ние насърчаваме търсенето на по-добро съдействие и достижения в туризма, технологиите, финансите, селското стопанство, тъй че съдействието " 16+1 " да продължава да се развива все по-добре и да способства за партньорството сред нашите страни, заключва той.

" Отдаваме огромно значение на свързаността с Китай, освен превоз и инфраструктура, а и туризъм, осведомителни технологии, дребни и междинни предприятия, индустриални зони и селско стопанство ", разгласи министърът на българското председателство на Европейски Съюз Лиляна Павлова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР