Китайските регулаторни органи заявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, базирани

...
Китайските регулаторни органи заявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, базирани
Коментари Харесай

Китайските банки спират всякакви плащания по криптовалутни сделки

Китайските регулаторни органи обявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, основани на криптовалутни покупко-продажби. Във връзка с това, Народната банка на Китай, която е и Централната банка на страната, изпрати разпореждане до всички търговски китайски банки, че даването на услуги за криптовалутна търговия в страната са „строго забранени“. Информацията е на South China Morning Post.
Народната банка на Китай подреди на финансовите институции да прекратят всевъзможни интервенции, свързани с криптовалута. Освен това, националното министерство по социална сигурност предходната седмица съобщи за желанията си да изкорени мошеническите финансови схеми, които се реализират благодарение на криптовалутите.

„Всяка банка и нейните филиали би трябвало да организират постоянни вътрешни проверки“ се споделя в заповедта, издадена от Централната банка. Обслужването на криптовалутната търговия е строго неразрешено. Необходимо е да се вземат най-ефективни ограничения, с цел да се предотврати потреблението на банковите канали за разплащане на криптовалути.

Документът не е разгласен публично, а SCMP разгласява вътрешна заповед до една от комерсиалните банки, само че е адресиран до всички банки. Крайният период за взимане на тези ограничения е 20 януари. Централната банка съобщи, че няма да допусне каквото и да е приключване на капитал по виновност на криптовалутните вложители.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР