Китайските преки чуждестранни инвестиции в Северна Америка и Европа са

...
Китайските преки чуждестранни инвестиции в Северна Америка и Европа са
Коментари Харесай

Спад от 73% на китайските инвестиции в САЩ и Европа през 2018 г.

Китайските директни задгранични вложения в Северна Америка и Европа са паднали със 73% и доближават шестгодишното си дъно в границите на предходната година. Според юридическата компания Baker & McKenzie до това се стига, откакто Съединените щати ускориха контрола върху покупко-продажбите, а Китай наложи ограничавания върху изходящите вложения в отговор на това, заяви CNBC.



Цифрите отразяват въздействието на ескалиращите търговски и политически търкания сред Вашингтон и Пекин. В разследване на това, вложенията в Съединените щати са паднали с 83%, като в същия миг бележат растеж от 80% в Канада. В Европа пък, макар общия спад, китайските директни задгранични вложения в страни като Германия, Франция и Испания порастват.

Ако би трябвало да превърнем процентите в съответни цифри, приключените покупко-продажби с китайско присъединяване в двата западни района възлизат на 30 милиарда $ през 2018 година За съпоставяне, през 2017 година те са били 111 милиарда $, като даже откакто от сметката беше извадено придобиването на Syngenta от ChemChina за 43 милиарда $, спадът по отношение на 2016 година е „ едвам “ 40%.

По-строгият регулаторен надзор също по този начин води до отменяне на 14 китайски капиталови покупко-продажби в Северна Америка с обща стойност 4 милиарда $ и седем в Европа на стойност 1,5 милиарда $.

" Някои покупко-продажби към момента биват завършвани, макар новите регламенти за инспекция на вложенията, комерсиалното напрежение и китайските капиталови контроли ", разяснява Майкъл ДеФранко, световен началник, отговарящ за сливанията и придобиванията, в Baker & McKenzie, като прибавя: „ Но всички страни в бъдещите покупко-продажби би трябвало да проведат доста инспекции и да потърсят регулаторни препоръки, с цел да преценяват дали дадена самодейност е жизнеспособна. "

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР