Китайските държавни информационни агенции съобщават, че американското свинско и соя

...
Китайските държавни информационни агенции съобщават, че американското свинско и соя
Коментари Харесай

Заради 76% увеличение на цената на свинско месо, Китай намалява митата за САЩ

Китайските държавни осведомителни организации оповестяват, че американското свинско и соя ще бъдат освободени от спомагателни мита, оповестява " Фокс бизнес ".

" Въз основа на това, което знам, държавното управление на Китай предизвиква китайските компании да купуват несъмнено количество селскостопански артикули от Съединени американски щати, в това число соя и свинско месо, които също ще бъдат освободени от спомагателни мита ", разяснява Ху Ксижин, основен редактор на държавната медия " Глобал таймс ".

Днешното известие може да наподобява като комерсиална отстъпка от Китай, само че има и други аргументи.

Африканската чума по свинете е обхванала цялостен Китай, причинявайки спад на броя на живите прасета с 32,2% през годината.

Изчерпаното предложение води до повишение на цените на свинското месо с рекордните 23% през месец август и до рекордно високата стойност от 36 юана на кг при започване на септември, до 76% през тази година.

Китай е най-големият консуматор на свинско месо в света, който съставлява 49,3% от световното ползване. Свинското месо съставлява 75,4% от потреблението на месо в Китай.

" Разбирането на цикъла на свинете в Китай е значимо, тъй като има значение както за динамичността на инфлацията, по този начин и за обществената непоклатимост и затова може да повлияе на политическите дейности ", разясняват анализаторите.

Пекин разгласи няколко ограничения, с цел да се опита да ограничи цените. В понеделник китайското държавно управление разгласи, че ще предложи дотации до 5 милиона юана (700 000 долара) за построяването на огромни свинеферми. Наскоро са отстранени някои екологични ограничавания за поощряване на повече земеделие.

" Намесата на китайското държавно управление за прекъсване на разпространяването на африканската чума по свинете (АЧС) и намаляване на въздействието й върху цените на свинското месо се оказва неефективно ", написа икономистът основан в Сингапур Джулиан Еванс-Причард.

" Инфлацията през идната година ще се издигне над задачата на държавното управление за първи път от близо десетилетие ", добавя той.

Той предвижда и че китайските потребителски цени през идната година ще доближат своя връх от над 4 %, доста над годишната междинна цел на Китайската национална банка от 3 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР