Китайски учени създадоха синтетична тъкан, която позволява на прасета с

...
Китайски учени създадоха синтетична тъкан, която позволява на прасета с
Коментари Харесай

Бионичен пенис: Синтетична тъкан възстановява ерекцията при прасетата

Китайски учени сътвориха синтетична тъкан, която разрешава на свине с контузии на равнището на пениса да възвърнат ерекцията си, заяви Агенция Франс Прес. Откритието може да послужи за лекуване на хора в бъдеще.

Около 5 % от мъжете страдат от заболяването на Пейрони, която съгласно специалистите може да се дължи частично на пострадване по време на сексуален акт. Характеризира се с развиване на фиброза в мембрана на пениса, което може да докара до болежка и изкривяването му. 

Researchers in China have used artificial tissue to restore erectile function in pigs, a promising development for repairing penile damage in humans
— AFP News Agency (@AFP)
Едно от вероятните лекувания е интервенция с трансплантация. Но съгласно откривателите употребяваните понастоящем " лепенки " (свинска тъкан или лична тъкан на пациента) могат да бъдат отхвърлени от имунната система и с тях е мъчно да се размени изцяло структурата на естествената тъкан.

Затова китайските откриватели са употребявали синтетична тъкан, направена от хидрогел от поливинилов алкохол (PVA), която имитира свойствата на тази мембрана. Тази тъкан е тествана върху дребни свине с рани във въпросната мембрана. Чрез инжектиране на физиологичен разтвор откривателите са съумели да ревизират резултата на интервенцията.  

" Бяхме сюрпризирани от резултатите от опитите с животни, при които те възвърнаха естествената си ерекция незабавно след потреблението на синтетичната тъкан " , споделя Сюетао Шъ от Южнокитайския софтуерен университет в Гуанчжоу. Учените са ревизирали резултата от интервенцията и след един месец.

An artificial tissue restores erectile function in pigs
— Lifeboat Foundation (@LifeboatHQ)
Този резултат " е обещаващ за лекуване на сходни контузии при хора ", пишат учените. Процедурата може да бъде разширена за основаване на други тъкани в бъдеще, да вземем за пример за други органи като сърцето или пикочния мехур.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Matter ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР