Китайски учени са разработили нов и бърз начин за определяне

...
Китайски учени са разработили нов и бърз начин за определяне
Коментари Харесай

Представиха съвсем нов метод за откриване и класификация на обектите без получаването на техните изображения

Китайски учени са създали нов и бърз метод за установяване на местоположението, размера и категорията на голям брой обекти, без да е належащо да се получават изображения или да се прави комплицирана реорганизация на сцената. Тъй като този метод изисква доста по-малко изчислителна мощ, той може да се окаже потребен за откриването на рискови трудности по време на пътното придвижване.

Автоматизирането на комплицираните образни задания нормално изисква подробни изображения, в които системата търси характерностите на обектите. Този метод изисква комплициран хардуер и профилирани логаритми за реконструиране. Премахването на изображенията може да понижи натоварването на компютрите. Вместо да се употребяват пикселни детектори като CMOS или CCD, еднопикселните визуализации осветяват сцената с поредно структурирани модели от лъчи и по-късно записват интензитета на светлината, с цел да получат пространствената информация за обекта. След това тази информация се употребява за пресъздаване на обекта или за пресмятане на неговите свойства.

Съвременните способи за различаване, които не основават образна картина, могат да вършат единствено по едно нещо в даден миг: или систематизиране, или различаване на обособените обекти, или следене. Новият способ, създаден от учени в Китай, наименуван SPOD, прави всички тези неща по едно и също време, оповестява EurekAlert.

За да тестват метода SPOD, учените са отпечатали мостри с данни от набора Pascal Voc 2012 на филм и са ги употребявали като подиуми. При периодичност на дискретизация от 5%, междинното време за довеждане докрай на пространствената модулация на светлината за всяка сцена е било единствено 0,016 секунди. Това е доста по-бързо, в сравнение с първо да се реконструира сцената (0,05 сек.) и по-късно да се открие обектът (0,018 сек.). Средната акуратност на разкриване на SPOD е 82,2 % за всички класове обекти.

„ Нашият способ се базира на детектор с един пиксел, който дава опция за дейно и надеждно разкриване на голям брой обекти непосредствено от незначителен брой 2D измервания “, споделя Биан Лихан от Китайския софтуерен институт. „ Този вид технология на датчик без изображения би трябвало да реши проблемите с огромното информационно натоварване, високата консумация на изчислителна мощ и ниската скорост на съществуващите системи за изображения “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР