Китайски учени изграждат системи за откриване на следи от новия

...
Китайски учени изграждат системи за откриване на следи от новия
Коментари Харесай

Китай разработи система за откриване на COVID-19 във въздуха

Китайски учени построяват системи за разкриване на следи от новия ковид във въздуха, с цел да предотвратят разпространяването на COVID-19, оповестява Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30695

Според обява в пекинския вестник „ China Daily “, тези технологии се тестват пробно по време на Зимнити олимпийски игри. 

„ Работата по попречване на разпространяването на вируса се състои от редица процедури като потребление на обеззаразяващи устройства и тестване на участниците “, сподели Лю Пен, откривател от Медицинския факултет на университета Цинхуа. Въздушните проби за вируса могат да бъдат значим инструмент в поддръжка за ранното предизвестие, посочи той.

В допълнение към директното заразяване на хората в близост при кихане и кашляне на заболели пациенти, китайските лекари считат, че предаването на вируса е допустимо посредством аерозолни частици във въздуха, изключително в затворени пространства.

Оборудването за разкриване на тези нездравословни аерозоли съставлява портативно устройство, което засмуква въздушни проби и отстранява от тях най-малките частици, които могат да съдържат вируса. След това тези частици се разтварят в течност и се прекарват през детектор за нуклеинова киселина. Според разработчиците това устройство е 10 пъти по-чувствително от стандартните устройства за молекулярно-генетична диагностика.  
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30695  Шефът на Moderna: Пандемията може би се намира в последната си фаза Шефът на Moderna: Пандемията може би се намира в последната си фаза  Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Нова Зеландия Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Нова Зеландия  Нови 95 жертви на Коронавирус: 88% от умрелите лица не са били имунизирани Нови 95 жертви на Коронавирус: 88% от умрелите лица не са били ваксинирани
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР