Китайски пояс, един път: Индонезия открива високоскоростна железопътна линия Whoosh

...
Индонезия откри първата си високоскоростна железопътна линия, проект на стойност
Коментари Харесай

Индонезия откри първата си високоскоростна железопътна линия, проект на стойност 7,3 милиарда долара (£5,9), подкрепен от Китай по неговата инициатива „Един пояс, един път“.

Президентът Джоко Видодо стартира услугата, която свързва столицата Джакарта с Бандунг, водещ икономически център.

Железопътната линия се нарича Whoosh, акроним на бахаса индонезия, който се превежда като спестяваща време и надеждна.

Г-н Widodo даде приоритет на проекти като Whoosh за облекчаване на тежките задръствания в страната.

Първоначално железопътната линия трябваше да бъде отворена през 2019 г., но беше отложена поради спорове за земя, пандемията от Covid-19 и преразход на бюджета от $1,2 милиарда (£984 милиона).

Инаугурацията в понеделник беше отложена от неделя, за да се съобрази с графика на г-н Джокови.

Дванадесет загинаха в трафика в Индонезия jamIndonesia назовава новата столица НусантараНай-бързо потъващият град в света

Whoosh се управлява от PT KCIC, съвместно предприятие, съставено от четири индонезийски държавни компании и China Railway International в Пекин.< /p>

Името му е съкратено от „Waktu Hemat, Operasi Optimal, Sistem Handal“ или „Икономия на време, оптимална работа, надеждна система“ на местния език. Той може да достигне скорост до 350 км/ч (217 мили в час), като пътуването обхваща 142 км.

Индонезийски служители казват, че се очаква високоскоростната железница да подобри икономическата производителност . Те също така изтъкват факта, че влаковете се захранват с електричество, което ще помогне за намаляване на въглеродните емисии в страната. като отговор на Индонезия на Силициевата долина.

Водят се разговори за разширяване на Woosh до Сурабая, голям пристанищен град и столица на провинция Източна Ява.

Някои критици казват, че самата цена на проекта може да натежи на публичните финанси на Индонезия, които вече са обтегнати от пандемията. Г-н Jokowi се съгласи да използва държавни средства, за да помогне на проекта да преодолее забавянията.

Проектът е част от 10-годишната инициатива на китайския президент Си Дзинпин „Един пояс, един път“, амбициозен план за свързване на Азия с Африка и Европа чрез поредица от сухопътни и морски мрежи чрез инвестиции в местна инфраструктура.

Индонезия, най-голямата икономика в Югоизточна Азия, активно търси инвестиции от Китай, нейният най-голям търговски партньор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР