Китайски баща дари на сина си 20 имота в отчаян

...
Китайски баща дари на сина си 20 имота в отчаян
Коментари Харесай

Баща дари на сина си 20 имота в опит да му помогне да си намери съпруга

Китайски татко подари на сина си 20 парцела в обезверен опит да му помогне да си откри брачна половинка, предизвиквайки онлайн спор по отношение на вманиачеността на някои родители по това да задомят децата си.

Наскоро татко в китайската провинция Хъбей се появил на едно от обичайните места за сватосване в парк, с цел да търси брачна половинка за своя 24-годишен наследник. Той носел със себе нотариалните актове за 20 парцела като тип зестра.

Местата за сватосване са публични места, на които се събират родители за да намерят евентуални сътрудници за своите деца. Тези места се посещават и от професионални сватовници, които оказват помощ на родителите да се свържат между тях. Подобни места има в доста огромни градове и дребни градчета в Китай.

В появило се в обществените медии видео се вижда розова чанта, в която има купчина документи, за които бащата твърди, че са нотариални актове за търговски парцели.

"Бащата не се хвалеше. Той просто искаше да показва искреността си и да откри снаха с сходен статут, " споделя за Jimu News сватовница на име Уанг, която записала данните на бащата за възможни бъдещи срещи.

"Той съобщи, че синът му има постоянна работа и доста положителни качества, " добавя още Уанг.

Историята на бащата закупи известност в Китай, като хаштагът към нея има 78 милиона гледания в сходната на Twitter китайска платформа Weibo.

Много от потребителите се майтапиха, че биха се явили непринудено за евентуални съпруги, до момента в който, съгласно други, този ход отразява вманиачеността на някои родители по това да задомят децата си.

"Този вид напрежение е прекомерно. Може би синът даже не желае да се дами, " разяснява консуматор.

В Китай нормално се чака хората да подписват брак преди да навършат 30 години и не е необичайност родителите да тласкат децата си в тази посока. Ако младите дами не са омъжени преди да навършат 27 години, те биват наричани sheng nu - или дами останки.

Натискът за подписване на брак идва на фона на все по-голямото отвращение на милениалите да се венчаят, написа Insider.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР