Китайската технологична компания Baidu направи поръчка за доставка на чипове,

...
Китайската технологична компания Baidu направи поръчка за доставка на чипове,
Коментари Харесай

Reuters: Baidu сменя доставчика на чипове с изкуствен интелект заради ограниченията в САЩ

Китайската софтуерна компания Baidu направи поръчка за доставка на чипове, чиято система е проектирана да употребява технологии за изкуствен интелект (ИИ) от националния производител Huawei вместо обичайния си американски снабдител Nvidia. Това се случи на фона на въведените от Съединени американски щати ограничения, забраняващи на американската компания да доставя сходни артикули в Китай, съобщи Reuters.

Агенциата показва, цитирайки източници, че Baidu е направил поръчката още през август, преди влизането в действие на американските софтуерни наказания, които по това време обаче към този момент бяха интензивно обсъждани във Вашингтон. Според изискванията на съглашението с Huawei, компанията ще достави на Baidu 1,6 хиляди продукта Ascend 910B, които китайският производител създаде като опция на чиповете Nvidia A100. Общата сума на поръчката беше към 450 милиона юана (61,83 милиона долара), Huawei би трябвало да приключи доставките до края на 2023 година

Както отбелязва организацията, тази договорка показва капацитета на китайския народен производител. Huawei ще може да разшири наличието си на огромния вътрешен пазар, който се прави оценка на $7 милиарда Пекин влага от ден на ден в локалната полупроводникова промишленост, с цел да догони софтуерното равнище на задграничните си съперници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР