Китайската сонда Чанъе-4, която е на Луната от януари 2019

...
Китайската сонда Чанъе-4, която е на Луната от януари 2019
Коментари Харесай

Колко време издържа човек на Луната

Китайската сонда " Чанъе-4 ", която е на Луната от януари 2019 година, е събрала данни, съгласно които равнището на радиация на естествения сателит на Земята е рисково високо, заяви Агенция Франс Прес.

Това може да съставлява съществена опасност за бъдещите задачи до Луната.

Това са първите цялостни измервания на радиационния декор на лунната повърхнина и са жизненоважна информация за НАСА и други галактически организации, които приготвят пилотирани задачи до Луната, означават създателите на обявата.

Мисиите " Аполо " през 60-те и 70-те години потвърдиха, че за хората е безвредно да прекарат няколко дни на лунната повърхнина, НАСА не е провеждала дневни измервания на радиацията там, които да разрешат на учените да изчислят какъв брой дълго астронавтите могат да обитават на Луната.

На Луната астронавтите ще получат двеста до хиляда пъти повече радиация от тази на Земята или пет до 10 пъти повече, в сравнение с пасажерите на задокеански полет от Ню Йорк до Франкфурт, отбелязва Роберт Вимер-Швайнгрубер от университета " Кристиян-Албрехтс " в Кил, Германия.

Това значи, че хора могат да останат най-вече за два месеца на повърхността на Луната, без да се вземат специфични защитни ограничения, споделя той.

Радиацията на лунната повърхнина е 1369 микросиверта на ден, което е 2,6 пъти повече от радиацията, която астронавтите на борда на Международната галактическа станция изпитват всеки ден.

НАСА възнамерява да изпрати хора на Луната през 2024 година
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР