Китайската комунистическа партия (ККП) се опасява от всяка потенциална заплаха

...
Китайската комунистическа партия (ККП) се опасява от всяка потенциална заплаха
Коментари Харесай

Доклад на правозащитини организации: Китай репресира близките на активисти

Китайската комунистическа партия (ККП) се притеснява от всяка евентуална опасност за безспорната си власт и подхваща репресии против политическия активизъм с стоманен пестник, показва Агенция Франс Прес.

В нов отчет, оповестен от Китайските бранители на правата на индивида (КЗПЧ), група от задгранични и китайски неправителствени организации, се разкриват редица " групови санкции ", наложени на фамилиите на китайски деятели.

" Въпреки че актуалният отчет се концентрира върху 2023 година, китайските управляващи употребяват тази тактичност от десетилетия, като безнаказано нанасят обилни вреди ", се споделя в отчета.

" Исковете на обезщетение по-късно постоянно водят до още по-голям полицейски тормоз, грубост и неоснователни правосъдни каузи ", добавя неправителствената организация.

В отчета се показва, че той се основава на свидетелствата на към 10 жертви.

В него се твърди, че управляващите се насочват към децата на правозащитници, по-специално като им не разрешават да напущат територията на Китай или ги задържат в психиатрични заведения или сиропиталища. Агенция Франс Прес не е в положение да удостовери тези изказвания.

Реклама след 7-ми параграф

По-специално, в отчета се показва казусът на Хъ Фанмей, майка, която обществено е демонстрирала в Пекин против дефектните ваксини - продължителен проблем в Китай.

Според отчета тя е разказала по какъв начин дребните ѝ деца са настанени в психиатрична болница, откакто тя и брачният партньор ѝ са били арестувани.

Докладът сочи, че фамилията на Ван Цюанчжан, юрист и правозащитник, който е освободен през 2020 година след повече от четири години в пандиза, също е било подложено на тормоз.

Твърди се, че дребният му наследник е бил изпъден от учебно заведение заради напън от страна на управляващите.

Миналия месец полицията се е появила в учебното заведение, което момчето е посещавало единствено от 10 дни, и " той още веднъж е бил заставен да напусне учебното заведение ", описа майка му Ли Вънцзу, също активистка, представена в отчета.

Китай постоянно е упрекван в неспазване на човешките и политическите права в някои региони като Синцзян, Тибет и полуавтономната територия Хонконг, показва Агенция Франс Прес.

Китай отхвърля тези обвинявания, за които твърди, че имат за цел да лимитират икономическото му развиване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР