Китайската компания се опитва да създаде своя операционна система и

...
Китайската компания се опитва да създаде своя операционна система и
Коментари Харесай

Ще се появи ли руската операционна система Aurora на таблетите на Huawei?

Китайската компания се пробва да сътвори своя операционна система и търси благоприятни условия за потребление и на съветска такава

Huawei договаря с Русия за основаването на 360 хиляди таблета, на които да се конфигурира съветската операционна система Aurora. С тях идната година ще се извърши преброяването на популацията, написа Reuters.

Причината

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След наложеното от Съединени американски щати ембарго Huawei търси различна операционна система, която да размени Android на Гугъл. Вторият максимален производител на технологии е застрашен от спирането на достъпа им до основни американски съставни елементи и технологии.

" Това е пилотен план. Разглеждаме го като първия стадий от внедряването на съветска операционна система на устройствата на Huawei ", споделя източник от компанията пред Reuters.
В момента Huawei води договаряния с съветското министерство по връзките.

Руска операционна система, китайски таблети

Aurora e единствената съветска операционна система. Тя с отворен код, основана е на финландската Sailfish и е създадена от съветския телекомуникационен оператор " Ростелеком ". Според Forbes огромна част от финансирането ѝ е обезпечено от съветския предприемач Григорий Берьозкин, един от най-богатите в страната.

Ако договарянията приключат сполучливо, до август 2020 година Русия би трябвало да има 360 хиляди китайски таблета с съветската операционна система. С тях през октомври би трябвало да бъде осъществено преброяването на популацията в страната. От съветската страна разясниха малко новината: " Huawei са заинтригувани от плана. Те демонстрираха прототипи на таблетите, които биха могли да се употребяват. "

От " Ростелеком " обясниха, че " сега се разискват разнообразни разновидности за съдействие сред Huawei с присъединяване на министерството ". Компанията не разкрива детайлности поради съглашение за дискретност.

По данни на Forbes Huawei са почнали договарянията с министъра на връзките Константин Носков още при започване на юни.

Добро или неприятно решение?

Търговската война и наложеното ембарго затрудняват бизнеса на Huawei. От компанията предходната седмица споделиха, че последица от това е намаляването на приходите от продажба на смарт телефони с 10 милиарда $ през 2019 година

Търсенето на опция е стъпка напред и авариен вид, в случай че съдействието с Android бъде прекъснато.
От друга страна, в случай че връзките с Аndroid бъдат прекратени, потребителите няма да имат достъп до Гугъл Play Store и до доста приложения, които ги няма за Aurora. Това че съветската операционна система е с отворен код е знак за софтуерните разработчици да основават приложения за него. Но пък фактът, че множеството известни приложения са западни, е и заплаха за протест на съветската операционна система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР