Китайската компания Fosun Tourism Group обяви, че ще придобие бранда

...
Китайската компания Fosun Tourism Group обяви, че ще придобие бранда
Коментари Харесай

Китайци купиха бранда Thomas Cook за $14 милиона

Китайската компания Fosun Tourism Group разгласи, че ще придобие марката на най-стария международен туроператор Thomas Cook, както и хотелски марки, свързани с банкрутиралата английска компания. Това заяви Reuters, базирайки се на информация от китайската компания.

В изказването на Fosun се споделя, че компанията ще придобие търговски марки, имена на домейни, програмен продукт, лицензи на английския туроператор и обвързваните с тях хотелски марки. Но сега не възнамерява да купува задгранични активи или компании, свързани с Thomas Cook.

От компанията също по този начин акцентират, че договорката ще разреши на Fosun да разшири своя туристически бизнес, " въз основа на необятната известност и известност на марката Thomas Cook и непрекъснатия и нескончаем напредък на външния туризъм в Китай ".

Размерът на транзакцията е 11 милиона паунда (14,25 милиона долара).

Припомняме английският туроператор Thomas Cook разгласи насилствена разпродажба на 23 септември. Компанията означи, че е траяла договарянията с редица основни акционери, с цел да обезпечи крайните условия за рекапитализация и метаморфоза на туроператора, само че полемиките не са довели до съглашение сред акционерите на компанията и хипотетичните нови кредитори. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР