Китайската информационна агенция Зинхуа“ заяви, че общите военни учения между

...
Китайската информационна агенция Зинхуа“ заяви, че общите военни учения между
Коментари Харесай

Китай и Русия провеждат морски военни учения до Северна Корея

Китайската осведомителна организация „ Зинхуа “ съобщи, че общите военни учения сред Русия и Катай ще се проведат край съветския град Владивосток, който се намира покрай границата със Северна Корея. Това е втората част от морските учения сред двете страни, като първата част се организира в Балтийско море през юли. Изявлението на китайската организация не показва, че ученията са свързани със Северна Корея.

Китай и Русия приканиха интернационалната общественост да се откри кротичък път за решаването на севернокорейския проблем, припомня Ройтерс. Въпреки това, тонът към комунистическата страна се изостря, като представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи в неделя, че дипломатическите разновидности пред Организацията на обединените народи се изчерпват, а японският министър председател Шиндзо Абе означи, че Северна Корея е опасност за Съединени американски щати и Европа.

В публикация за „ Ню Йорк таймс “ японският министър председател отбелязва, че интернационалната общественост би трябвало да остане единна и да приложи глобите против Северна Корея след нейните неколкократни ракетни проби. Той дефинира севернокорейската опасност като невиждана, сериозна и непосредствена. В публикацията Абе напомня какви са били последните стъпки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на Северна Корея, а точно глобите признати на 11 септември след нуклеарното тестване на Пхенян от 3 септември. Припомнят се и последните ракетни тествания от Северна Корея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР