Китайската икономика се връща към стабилния си растеж, като това

...
Китайската икономика се връща към стабилния си растеж, като това
Коментари Харесай

Водещите икономически индекси за юни показват, че Китай се връща към стабилния растеж

Китайската стопанска система се връща към постоянния си напредък, като това е изключително видно от индикаторите на индустриалното произвеждане и бранша на услугите. През юни показателят на мениджърските покупки (PMI) е бил над границата, маркираща напредък – 51.5 пункта, съобщи bulgarian.cri.cn.

Макар това да е малко по-ниско от цената за месец май (51.9), въпреки всичко остава над междинното равнище от 51.3 пункта за първата половина на актуалната година. Подиндексите за производството и новите поръчки за юни също са над междинното равнище за първото полугодие.

Според специалисти, възходящата наклонност се дължи на обстоятелството, че структурата на китайската промишленост продължава да се усъвършенства, а новите мотори на растежа заемат все по-голяма % от растежа на Брутният вътрешен продукт. Друг знак за постоянен напредък е по-бързото нарастване на показателя на мениджърските покупки за непроизводствения бранш – през юни той е бил 55 пункта, спрямо 54.9 за месец май. Секторът на услугите, който заема над половината от Брутният вътрешен продукт на Китай, показва постоянен растеж, посредством най-много на въздушния и железопътен превоз, телекомуникациите и банковия бранш.

През първото тримесечие растежът на китайската стопанска система е бил 6,8%, което е по-високо от заложената от държавното управление цел от 6,5%, сочат данни на националната статистика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР