Китайската икономика отчита растеж от 4,9% между юли и септември

...
Китайската икономика отчита растеж от 4,9% между юли и септември
Коментари Харесай

Китайската икономика продължава да набира скорост

Китайската стопанска система регистрира напредък от 4,9% сред юли и септември в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година.
Ръстът обаче е по-нисък от 5,2-та %, предстоящи от икономистите.
Повишението от близо 5% е надалеч от спада на китайската стопанска система при започване на 2020 година, когато стартира пандемията.
 Коронавирусът настрои света против Китай Коронавирусът настрои света против Китай
Коронавирусът, който се популяризира по целия свят и промени метода на живот на хората пристигна от Китай. Това провокира негативни чувств...

Това беше първият случай, в който китайската стопанска система се сви, откогато стартира да регистрира данни за всяко тримесечие през 1992 година
Ключовите данни за икономическия напредък, оповестени през днешния ден, демонстрират, че възобновяване на Китай набира скорост, макар че специалистите постоянно слагат под въпрос точността на неговите стопански данни.
Данните за тримесечието се съпоставят със същото тримесечие на 2019 година
 Китайска фабрика подари кола на всеки чиновник Китайска фабрика подари кола на всеки чиновник
Китайската стоманена компания „ Jiangxi “ награди те си 4 116 чиновници с нова кола. Наградата е за надвишаване на заложените...
" Не считам, че данните са неприятни ", разяснява Ирис Панг, основен икономист за Китай за ING в Хонконг, като добавя: " Създаването на работни места в Китай е много устойчиво, което основава повече ползване. "
Данните за търговията на Китай за септември също сочат към мощно възобновяване, като износът нараства с 9,9%, а вносът нараства с 13,2% в съпоставяне със септември предходната година.
През предходните две десетилетия в Китай се следи междинен ритъм на стопански напредък от към 9%, макар че темпът последователно се забавя.
Докато пандемията Covid-19 попречва тазгодишните цели за напредък, Китай също остава в комерсиална война със Съединени американски щати, която е навредила на стопанската система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР