Китайската енергийна инвестиционна корпорация (China Energy), най-големият в света гигант

...
Китайската енергийна инвестиционна корпорация (China Energy), най-големият в света гигант
Коментари Харесай

Енергийният гигант China Energy отчете рекордни стойности на производство на ток

Китайската енергийна капиталова корпорация (China Energy), най-големият в света колос за произвеждане на сила от въглища, регистрира в петък рекордно произвеждане на електрическа енергия за първото полугодие. Държавната компания е генерирала 571,1 милиарда киловатчаса електрическа енергия през първата половина на 2023 година, отбелязвайки най-високото произвеждане, записано в миналото за този интервал в историята, оповестява Радио Китай.

Като съществена компания за въгледобив в Китай, China Energy е произвела над 300 милиона тона въглища за интервала януари-юни, като месечното произвеждане доближава приблизително 51,7 милиона тона.

В сходство с задачата за зелена промяна, колосът за произвеждане на електрическа енергия също по този начин регистрира и ускорено произвеждане на устойчива сила. Производството на електрическа енергия от нови енергийни източници означи годишно нарастване от 24,3% през първата половина на 2023 година Компанията е почнала построяването на 8,54 милиона киловата нови зелени енергийни планове и сполучливо е пуснала в употреба 5,52 милиона киловата зелена сила за първите шест месеца на тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР