Китайката Ян Фънлан, получила прозвището кралицата на слоновата кост, беше

...
Китайката Ян Фънлан, получила прозвището кралицата на слоновата кост, беше
Коментари Харесай

Кралицата на слоновата кост бе осъдена на 15 години затвор

Китайката Ян Фънлан, получила прозвището " кралицата на слоновата кост ", беше наказана през днешния ден от танзанийски съд на 15 години затвор за присъединяване си в трафик на 860 слонски бивни, съобщи Франс прес.

Шейсет и девет годишната жена, която живее в Танзания от 70-те години на предишния век, беше приета за отговорна по обвинявания, че в течение на 10 години е изпълнявала ролята на медиатор сред локална бракониерска мрежа и интернационалните купувачи.

Съдът в икономическата столица на Танзания Дар ес Салам постанови по същото дело 15-годишни присъди затвор за двама танзанийски предприемачи.

Тримата подсъдими ще би трябвало да платят и групова санкция от към 13 милиона $ - удвоената пазарна стойност на бивните, с които са търгували. Ако не платят сумата, тримата ще лежат в пандиза по още две години.

Според съдията двамата локални предприемачи събирали слонски бивни от разнообразни региони в страната и ги предавали на Ян Фънлан, която все още на ареста си през 2015 година била вицепрезидент на Китайско-африканския бизнес съвет в Танзания.

Ян Фънлан има прочее няколко ресторанта в Дар ес Салам.

" Днес е огромен ден за Танзания ", означи на страницата си във Facebook фондацията за запазване на околната среда Пи Ей Ем Ес (PAMS). Един от ръководителите на организацията - южноафриканецът Уейн Лотър - беше погубен от незнайни лица през 2017 година в Дар ес Салам.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР