Китай засилва своята стратегия за нулев ковид, като казва, че

...
Китай засилва своята стратегия за нулев ковид, като казва, че
Коментари Харесай

Кампанията на Китай за нулев ковид е подложена на изпитание

Китай ускорява своята тактика за " нулев коронавирус ", като споделя, че разпространяването на евентуално по-лекия вид Омикрон не е причина за събаряне на гарда. Това става на фона на предизвестия за стопански разтърсвания и даже за публични безредици, откакто локдауните навлизат към този момент в третата си година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Други страни приказват за преход от " пандемия " към " зараза ", а Китай ускорява политиките за очистване на всевъзможни нови огнища незабавно след тяхната поява, като затваря градове, стопира транспортни връзки и подхваща стратегии за всеобщо тестване.

Този метод държи заразяванията на минимално равнище, само че някои специалисти предизвестяват, че Китай може да стане жертва на личния си триумф, защото неналичието на контакт с КОВИД-19 през последните две години прави страната уязвима за по-заразния Омикрон.

Това може да накара управляващите да прибегнат до още по-драконовски ограничения, с още евентуални нарушавания на международните снабдителски вериги, най-малко до значимия конгрес на ръководещата комунистическа партия през есента, когато се чака президентът Си Цзинпин да си обезпечи трети мандат като водач на Китай.

Китай самичък " се е натикал в ъгъла ", съобщи пред Ройтерс експертът по международно опазване на здравето в американския проучвателен институт Съвет за външни връзки Янчжон Хуан.

" Пекин наподобява убеден, че строгите пандемични ограничения за надзор към момента ще работят ", сподели Хуан. " Но при огромно популацията, което няма имунитет против КОВИД-19, за този нов вид би трябвало да му е елементарно бързо да се развъди и популяризира в Китай. "

През последните седмици поради заразявания на пасажери Китай анулира десетки идващи от чужбина интернационалните полети.

Служителят по предварителна защита на болесттите в китайската Национална здравна комисия Хъ Цянхуа сподели, че въпреки да е подложена на засилващ се напън от импортирани инфекции, страната към момента е добре готова за преодоляване на вируса.

" Щом бъде открита зараза, неотложно ще се подхващат дейности за справяне с нея, с цел да се подсигурява, че хората ще се радват на благополучен и кротичък пролетен фестивал ", съобщи Хъ пред кореспонденти в събота.

Наближаването на лунната Нова година, когато стотици милиони хора нормално пътуват, към този момент докара до по-строги ограничавания в доста градове.
ЖЕРТВА НА УСПЕХА
В Шанхай - огромен директен пункт, в който през последните седмици се следи доста нарастване на " импортираните " заразявания, управляващите в последно време затвориха офис здания, универсални магазини и чайна, в която са работили двама души, дали позитивни проби за коронавирус. Няколко учебни заведения в града бяха затворени по-рано за празника.

Китай се трансформира в жертва на личния си триумф и в този момент се мъчи да откри излаз, съобщи този месец в отчет основаната в Съединени американски щати консултантската компания " Юрейжа груп ".

" Първоначалният триумф за нулев КОВИД-19 и персоналното ангажиране на Си прави невероятно да се промени курсът ", беше посочено в отчета. " Политиката на Китай няма да успее да овладее заразяванията, което ще докара до по-големи огнища, а това на собствен ред ще изисква по-строги локдауни ", съобщи " Юрейжа груп ", прогнозирайки по-големи стопански разтърсвания и повишаване на публичното неодобрение.

Това провокира в петък гневния отговор на следения от управляващите в. " Чайна дейли ", който дефинира коментара като " неуместно съмнение, цялостно с политически предубеждения ".

Бързото създаване от Китай на лични ваксини беше различен първичен триумф, който може да провокира проблеми. Китай съумя бързо да имунизира голямото си население, до момента в който доста други страни към момента се съревноваваха за доставки, само че изследвания навеждат на мисълта, че е допустимо неговите ваксини да не са толкоз ефикасни против Омикрон, колкото имунизациите с иРНК, необятно употребявани на Запад.

Банката от Уолстрийт " Голдман Сакс " сподели, че едвам 10 % от клиентите й в Китай считат, че " политиката за нулев коронавирус " може да бъде смекчена в идните месеци.

Китайски чиновници ускориха предизвестията.

Омикрон е " по-бърз и по-невидим от Делта, само че въпреки всичко има разрушителна мощ, която не може да се подценява с лека ръка ", сподели Чжан Вънхон, който управлява експертен екип в Шанхай за лекуване на КОВИД-19, в микроблога си във Вейбо.

Потребители на обществените мрежи показаха отчаяние от стягането на разпоредбите преди празника.

Жителка на Шанхай написа във Вейбо, че " съвсем не смее да излиза от къщи " поради затварянията в последно време.

" Изтъкването на риска от новия вид оказва помощ за поддържане на страха в обществото, а това оправдава продължаването на политиката за нулев коронавирус ", сподели Хуан от Съвета за външни връзки. " Но то също по този начин прави още по-трудно за Китай да приложи тактика за излаз. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР