Китай започна масовото ваксиниране – най-напред младите и работещите. Имунизацията

...
Китай започна масовото ваксиниране – най-напред младите и работещите. Имунизацията
Коментари Харесай

В Пекин се редят на опашка за ваксиниране

Китай стартира всеобщото имунизиране – на първо време младите и работещите. Имунизацията не е наложителна, само че управляващите упражняват надзор със особено мобилно приложение. На доста места хората се редят на опашка за ваксина.

Китайският ефирен канал CCTV тези дни демонстрира фрагменти с дълги опашки от чакащи хора пред здравните центрове в Пекин. Първо попълнят формуляр, след това им се мери температурата, а най-после им инжектират имунизацията.

Първо дейната част от популацията

От формалното утвърждение на китайската ваксина на Sinopharm през предходната седмица до момента за няколко дни единствено в Пекин към този момент са имунизирани над 73 000 души против Ковид-19. За разлика от Германия, там имунизират първо не най-възрастните, а хората сред 18 и 59 години. С приоритет се употребяват тези групи от популацията, които работят в рискови сфери.

„ Например хора, които работят със замразени хранителни артикули или чиновниците в здравните служби, митничарите, продавачите в магазините и водачите. Рискът те да се заразят със смъртоносния вирус е по-висок, в сравнение с за останалата част от популацията “, споделя представителка на държавната здравна комисия.

Китай: вирусът е импортиран със замразени храни

Международните специалисти обаче все по-често показват подозрение по отношение на изказванията на Китай, че вирусът бил импортиран в страната посредством надълбоко замразени храни от чужбина. По китайската държавна телевизия тази публична версия не се подлага на подозрение.

" Работя в хранително-вкусовата индустрия и по тази причина бях доста загрижена, само че в този момент се веселя, че имам щастието да съм измежду първите, които получават имунизацията. Така се усещам сигурна “, споделя Ся Донгдонг, която работи в един склад за замразени храни.

Приложение следи кой се имунизира

Ваксинирането в Китай не е наложително, само че се знае, че Пекин следи имунизациите и по електронен път. „ Нашите платформи за имунизиране са свързани с електронното приложение за смарт телефони, в което са регистрирани всички инфектирани, тъй че сред тях се реализира продан на данни “, споделя Гао Сяоджун от Здравната комисия в Пекин. Това значи, че компютърното приложение записва и всеки, който към този момент е получил първата доза ваксина. След втората имунизация там се появява известие, че имунизацията е приключена.

Компютърното приложение на смарт телефона служи като пропуск на доста места – при визити в заведения за хранене, в магазини или при пътувания. Дали някой е имунизиран или не – управляващите към този момент доста по-лесно ще могат да го наблюдават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР