Китай вече следи своите граждани, които се движат по улиците

...
Китай вече следи своите граждани, които се движат по улиците
Коментари Харесай

Всеки нов автомобил в Китай с чип за проследяване

Китай към този момент следи своите жители, които се движат по улиците посредством камери и програмен продукт за различаване на лица. Сега ще стартира да следи и колите, написа The Wall Street Journal, представени от money.bg.

От 1 юли вътрешното министерство на Поднебесната империя стартира стратегия за инсталиране на чипове с радиочестотна идентификация на предното стъкло на колите. Монтирането им ще стане задължителнот от 2019 година

Властите споделят, че задачата е да се понижат тапите. Освен чиповете, ще има и устройства по улиците, които ще записват преминаващите коли. Подобна система работи в някои елементи на Китай от 2016 година Подразделение на закъсалата ZTE е измежду една от фирмите, които работят по програмата.

Въпреки че сходни чипове се употребяват и в други страни, да вземем за пример за заплащане на тол такси, китайският метод към следенето повдига редица въпроси по отношение на метода, по който системата ще се употребява.

Властите към този момент започнаха редица начинания, с цел да наблюдават и рапознават жителите през последните години - в това число тези, които не са разследвани поради закононарушение - от лицево различаване до база данни с ДНК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР