Китай възнамерява да увеличи обемите на закупуваната соя от Русия,

...
Китай възнамерява да увеличи обемите на закупуваната соя от Русия,
Коментари Харесай

Китайският пазар е широко открит за руските продукти: увеличен е вносът на соя от Русия

Китай има намерение да усили размерите на закупуваната соя от Русия, съобщи представител на външното министерство на КНР.

Заместник-министърът на външните работи на Китай Чжан Ханхуей означи, че търсенето на селскостопанска продукция от Русия в Китай пораства. " Купуваме от вас пшеница, соя, царевица, месо ", посочи той, представен от " Взгляд ".

По думите на дипломата за 2018 година Китай е внесъл към 100 млн. тона соя, в това число 35 млн. от Съединени американски щати.

" Искаме да купуваме повече от Русия. Засега това количество е още нищожно, само че считаме, че с нарастването на производството ще покачваме и импорта на соя от Русия: той може да сформира 5-9 млн. тона. Пазарът е открит за съветските другари ", сподели Ханхуей.

Посланикът на Русия в Китайската национална република Андрей Денисов удостовери, че профилните ведомства на двете страни към този момент са се договорили за експорта на соя от европейските райони на Русия.

Интересът на доставките от Русия също по този начин е обвързван и с комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати.

В диалог с организация ТАСС ръководителят на компания SIAL China, която провежда най-голямото ревю на селскостопански артикули в Азия, където Русия е постоянен представител, съобщи, че Китай се интересува от съветските артикули, тъй като те са екологично чисти. Друг значим фактор е конкурентната им цена спрямо продуктите от западен импорт.

Като огромно преимущество за съдействието в региона на питателните артикули китайският предприемач уточни географската непосредственост сред двете страни и откритата логистика. По негови думи съветските артикули сега имат мощно наличие в свероизточните райони на Китай, които обичайно имат тясно съдействие с Русия, като акцентира, че този пазар се развива бързо.

Изложението SIAL China 2019 ще се организира в Шанхай в средата на май. Миналата година 120 съветски компании бяха показани на взаимен павилион, вторият по мярка измежду задграничните участници (след този на САЩ).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР