Китай въвежда от 2 април мита върху 128 стоки като

...
Китай въвежда от 2 април мита върху 128 стоки като
Коментари Харесай

В отговор на САЩ, Китай въвежда мита върху 128 стоки


Китай вкарва от 2 април мита върху 128 артикули като контрамерки на въведените от Вашингтон вносни мита върху стоманата и алуминия, се споделя в известие на министерство на финансите на Китай, представено от интернационалните организации.

„ За отбрана на своите ползи и отплата на вредите от признатите от Съединени американски щати ограничения, от 2 април Китай приключва отговорностите си за понижение на митническите мита на внасяните от Съединени американски щати 128 артикули от седем категории. На основата на подхванатите ограничения техните мита се усилват. На 120, измежду които и плодове митото ще е 16 %, на 8, измежду които и свинското месо. 25%, се споделя в известието, оповестено на уеб страницата на министерството.
Отбелязва се, че Китай е последовател на системата за многостранна търговия.

„ Прекратяването на отговорностите за понижение на митата във връзка с Съединени американски щати е обективна мярка, подхваната от нас за отбрана на своите ползи, дава отговор на правилата на Световната комерсиална организация “, декларират от министерство на финансите.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа на 23 март меморандум „ За битка с икономическата експанзия на Китай “, който дава опция за въвеждане на ограничавания във връзка с продукцията от Китай. По думите му, това може да коства на Китай към 60 милиарда $. В частност, Съединени американски щати вкараха 25 % вносно мито върху стоманата и 15 % - з алуминия. Решението влезе в действие на 23 март. Тръмп означи, че митата си „ в отбрана на националната сигурност на Америка “.

В отговор на това Пекин прикани Вашингтон колкото може по-скоро да анулира митата, които носят вреди както на другите страни, по този начин и на Съединени американски щати. Търговското министерство на Китай разгласява лист на внасяните от Съединени американски щати 128 артикули, върху които се вкарват мита от 15% и 25 %.
Според комерсиалното министерство на Китай, през 2017 година САК са експортирали за Китай артикули на стойност 3 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР