Китай трябва да спре дрънкането с оръжие срещу Тайван и

...
Китай трябва да спре дрънкането с оръжие срещу Тайван и
Коментари Харесай

Тайван смъмри Китай да не вади оръжие, а да пази мира

Китай би трябвало да спре дрънкането с оръжие против Тайван и да поддържа мира и стабилността. За това настоя ръководителят на Тайванския съвет по въпросите на континенталната политика Чиу Тай-сан , представен от " Ройтерс ".

Изявлението му идва в миг, когато Пекин ускорява политическия и боен напън върху демократично управлявания острова, който претендира за своя територия.

Китай ускори военните си дейности наоколо до Тайван от август, когато организира учения след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе.

Пекин би трябвало да спре да дрънка с оръжие, защото това единствено задълбочава пропастта сред двете страни и покачва напрежението в района, акцентира Чиу на конгрес в Тайпе.

" Ние призоваваме континентален Китай да постави оръжие и да поддържа мира и стабилността. Ключът към мира е да се промени мисленето за разрешаване на проблемите със мощ ", акцентира министърът, добавяйки, че Пекин би трябвало да позволи различията с Тайпе посредством " градивен разговор без предварителни условия ".

Чиу изрази вяра Китай последователно да облекчи рестриктивните мерки си за пътешестване, наложени поради пандемията от COVID-19, тъй че двете страни да могат да възобновят " здравословния и проведен продан и да основат място за позитивно взаимоотношение ".

Китай неведнъж е отхвърлял предложенията за договаряния въз основа на тъждество и взаимно почитание от президента на Тайван Цай Инуън, който Пекин жигосва като сепаратистки водач.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

През 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Преди дни Пекин съобщи, че не може да обещае, че няма да употребява военна мощ, с цел да сплоти още веднъж Тайван с континенталната част на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР