Китай трябва да приеме план, според който до 2025 г.

...
Китай трябва да приеме план, според който до 2025 г.
Коментари Харесай

До 2025 г. 25% от продадените коли в Китай ще бъдат електромобили

Китай би трябвало да одобри проект, съгласно който до 2025 година една четвърт от всички продадени коли в Поднебесната империя ще бъдат електрически автомобили, заяви министерство на индустрията.

Проект на проекта за развиването на бранша на „ новото енергийно транспортно средство “ – който включва хибриди и напълно електрически транспортни средства – идва откакто държавното управление отдръпна дотациите за производителите на коли по-рано тази година.
Китай е най-големият пазар за транспортни средства на нова сила в света, само че продажбите на електродвигатели паднаха с 34% на годишна база през септември, сочат данни на Китайската асоциация на автомобилните производители (КAAП).
В проектопредложението на Министерството на промишлеността и осведомителните технологии се споделя, че Китай би трябвало да се стреми да подсигурява, че едно от четири от всички продадени през 2025 година транспортни средства са хибриди или напълно електрически транспортни средства.
Мерките частично са, с цел да се подсигурява, че страната ще извърши своите цели за битка със замърсяването на въздуха и да понижи зависимостта на Пекин от вноса на нефт.
Китай също по този начин ще продължи да развива технологиите за акумулаторни акумулатори на електрически транспортни средства, да усъвършенства инфраструктурата за транспортни средства с водородни горивни кафези и коли без водач, гласи планът.
Проектопредложението, което включва насоки за развиването на новия бранш на транспортни средства с нови енергийни източници от 2021 до 2035 година, е отворено за социална противоположна връзка до 9 декември.
Предишна държавна цел, заложена през 2017 година, изискваше 20% от продадените коли да бъдат електрически транспортни средства до 2020 година, само че планът, оповестен във вторник, не дава информация дали Китай е на път да реализира тази си цел.
Подхранван от възходящите приходи и тласъци за продажбите на държавното управление, Китай е златната гъска, на която международната автомобилна промишленост залага бъдещето си. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР