Китай тества почти 10 милиона души за коронавирус само за

...
Китай тества почти 10 милиона души за коронавирус само за
Коментари Харесай

В Ухан тестваха близо 10 милиона души и откриха само 300 заразени

Китай тества съвсем 10 милиона души за ковид единствено за две седмици в Ухан , градът, в който стартира пандемията, като са открити единствено за няколкостотин позитивни случая, оповестява Агенция Франс Прес.

Китайските управляващи настояват, че значително вирусът е под надзор , само че чиновниците в Ухан - внимателни поради втора вълна - стартираха програмата след появяването на нови инфектирани за първи път след отблокирането на града, който бе два месеца под цялостна карантина.

Повече от 9,8 милиона души са тествани в града с 11 милиона души сред 14 май и 1 юни , обявиха чиновници на конференция. Длъжностните лица прибавиха, че 300-те позитивни резултата са измежду асимптоматични пациенти .

" Тези числа демонстрират, че Ухан в този момент е най-сигурният град ", разяснява Фън Зиджиян, заместник-директор на Китайския народен център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Жителите се редиха на опашки в целия град под палатки на паркинги, паркове и жилищни общности, с цел да дадат проби за нуклеинова киселина. Китай не включва безсимптомни случаи в своите данни за доказани инфекции.

Не е открито безсимптомните да са заразили други , съобщи Лу Цукун, специалист по публично здраве от Университета за просвета и технологии Хуажон в Ухан. Градът открива малко асимптоматични случаи през множеството дни от тестовата акция, която в началото бе разказана като 10-дневна " решителна борба ", само че за първи път регистрира нулеви асимптоматични случаи в понеделник.

Вирусът за пръв път се появи в Ухан в края на предходната година, само че случаите фрапантно понижиха от пика в средата на февруари, защото наподобява, че Китай управлява огнището. Блицтестването в Ухан коства на градската администрация към 127 милиона $ , съобщи във вторник заместник-кметът Ху Ябо.
 Започна всеобщото тестване на 11 млн. поданици в Ухан
Започна всеобщото тестване на 11 млн. поданици в Ухан

В целия град има опашки със обществено дистанцирани хора

Междувременно, с лед към четири месеца лекуване почина Ху Вайфен, доктор в Централна болница Ухан , чиято кожа потъмня заради увреждане на черния дроб от ковид по време на лекуването му през април, оповестяват медии.

Съобщава се, че Ху е шестият чиновник в Централната болница Ухан, който е умрял от COVID-19 . Ли Венлианг същи бе един от лекарите в болничното заведение, който умря.

Китайците в обществените медии скърбят за гибелта на Ху, който беше обект на публично безпокойствие и внимание, откакто бе обявено, че кожата му е потъмняла заради дисфункция на черния дроб.

Ху е на лекуване от януари , откакто е доказано, че има COVID-19. На 7 февруари той е преведен в поделение на белодробната болница в Ухан за лекуване с респиратор, а по-късно е изместен в болница Тонжи на 3 март.

Състоянието на Ху се усъвършенства на 14 март и по-късно на 22 март той към този момент не е на респиратор. На 11 април Ху в профил тръбата си за трахеотомия и можеше да приказва обикновено. След това е изместен в общото поделение на 14 април . Тогава обаче Ху претърпява мозъчни кръвоизливи на 22 април и 21 май .

Друг доктор, Йи Фан, който също е с потъмняла пигментация по време на лекуването с COVID-19, е изписан от болничното заведение на 6 май .

Видеоклип с присъединяване на Йи и Ху, двамата лекари от Централна болница Ухан, които се възвръщат след два месеца лекуване на COVID-19, завладя китайските обществени медии.

От 9 февруари отделението по публично здраве на Централна болница Ухан регистрира общо 68 чиновници, за които е доказано, че са инфектирани с COVID-19, 147 амбулаторни и 142 приети в болница и общо 266 души медицински личен състав са сложени под здравно наблюдаване .
 Китай се извини на фамилията на умрелия доктор, предизвестил за ковид
Китай се извини на фамилията на умрелия доктор, предизвестил за ковид

Комунистическата партия изпрати " тържествено опрощение " и наказа полицаи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР