Китай скоро ще се превърне в един от най-важните партньори

...
Китай скоро ще се превърне в един от най-важните партньори
Коментари Харесай

Турция се обръща на Изток, очаква 500 000 китайски туристи през 2018 г.

Китай скоро ще се трансформира в един от най-важните сътрудници на Турция в региона на туризма. 250 000 китайци са посетили южната ни съседка през предходната година, а управляващите в Анкара чакат тази цифра да се удвои през 2018 година, оповестяват турски медии.

" Китай ще се трансформира в един от най-важните туристически сътрудници на Турция в близко бъдеще ", съобщи турският министър на културата и спорта Нуман Куртулмуш по време на туристически конгрес в Пекин.

 Турция ще завоюва $30 милиарда от туризъм през 2018 година
Край на неволите на туризма в Турция. Тя ще завоюва $30 милиарда през 2018 година

Посетителите се усилват, има нови тласъци за туроператорите

Южната ни съседка е все по-интересна за китайците и ще се стреми да усили техния брой. " Около 250 000 туристи пристигнаха в Турция предходната година. Няма причина да не увеличим този брой до 500 000 ", уточни Куртулмуш.

Министърът разгласи, че тактиката на Турция в региона на туризма е да се включи в промоционални действия с страни като Китай, Индия, Япония, Малайзия и Индонезия. " Надяваме се, че околните връзки сред Турция и Китай ще се отразят и в региона на туризма ", сподели той.

 Туризмът в Турция се възроди и занапред ще покорява върхове
Туризмът в Турция се възроди и занапред ще покорява върхове

Изминалата 2017 година върна непознатите туристи и компенсира загубите, чака се още по-силна 2018 година

Куртулмуш беше споделил, че страната му се надява да притегли най-малко 38 милиона туристи през 2018 година

Според уеб страницата на турското външно министерство Анкара преглежда туризма като бранш с " капацитет " да ускори още повече културните и стопански връзки с Пекин.

" Китайските туристи, които посещават Турция в непрекъснато възходящ брой от 2002 година насам, укрепват връзките сред турския и китайския народ ", уверен е министърът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР