Китай счита, че главната заплаха за международния ред произтича от

...
Китай счита, че главната заплаха за международния ред произтича от
Коментари Харесай

Китай: Заради войните на САЩ загинаха 800 000 души за 20 години

Китай смята, че основната опасност за интернационалния ред произтича от Вашингтон, съобщи прессекретарят на министерството на защитата У Цян, представен от организация Синхуа. Думите на чиновника са във връзка отчета за американския Конгрес, направен от Пентагона, за военните разработки и цели на Китай.

" Дългогодишният опит демонстрира, че тъкмо Съединени американски щати е разпалвач на районни вълнения, извършител на интернационалния ред и унищожител на мира по целия свят ", посочи Цян.

Той добави, че за последните 20 години Съединени американски щати нелегално за разпалили войни в Ирак, Сирия и Либия. " Агресивните дейности на Вашингтон станаха причина за гибелта на 800 000 души, а десетки милиони бяха принудени да станат бежанци ", акцентира Цян.

Той назова отчета на Пентагона следващо доказателство, че във Вашингтон желаят да очернат Пекин и въоръжените сили на страната. Той прикани Съединени американски щати да се отнасят обективно и рационално към националната защита на Китай и да престанат да правят лъжливи изказвания. И в същото време изрече вяра за развиване на двустранните военни връзки.

В началото на този месец Пентагонът, в годишния си отчет до Конгреса за капацитета на Китай, заяви, че страната в продължение на 10 години най-малко ще удвои нуклеарния си капацитет. Според американските военни анализатори, съчетано с неналичието на бистрота, това поражда подозрения, че Китай освен се стреми към реализиране на минимално нужното равнище на въздържане, само че може да премине към в допълнение повишаване на нуклеарното си въоръжение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР