Китай създаде най-големият изкуствен водопад в света, който се стича...по

...
Китай създаде най-големият изкуствен водопад в света, който се стича...по
Коментари Харесай

Китайски небостъргач има над 100-метров външен водопад

Китай сътвори най-големият неестествен водопад в света, който се стича...по една от външните стени на градски небостъргач.

121-метровата постройка, наречена Liebian International Plaza, се намира в град Гуянг, в югозападната провинция Гуейджоу. Небостъргачът, който е ситуиран в централния бизнес регион на града, е дом на хотел, търговски център и офиси, оповестява CNN.

Постепенно 107-метровият водопад се трансформира в същинска туристическа атракция. " Прилича на бяла сатенена панделка от разстояние. Поглеждайки по-внимателно, се вижда, че това е същински водопад ", пишат локални медии.

 Снимка 371399
Източник:

Водопадът се включва от време на време - предходната седмица той течеше в продължение на часове, когато градът беше хазаин на маратон, а бегачите минаха около небостъргача, който е негов дом.

Каква е тайната на необикновената атракция? Огромен контейнер на приземния етаж на постройката, на който са нужни 2 часа, с цел да се изпълни. Четири помпи с потенциал 185 киловата изтласкват вода до горните етажи.

Водопадът несъмнено е красиво, само че и скъпо наслаждение. Колкото по-дълго работи, толкоз по-солени са сметките за електричество. За да тече един час, това коства 118 $ на хотела, в който е ситуиран, написа The Times.

 Снимка 371400
Източник:

Държавният Beijing Morning Post сложи под въпрос дали водопадът не е разхищение на запаси, когато китайското държавно управление трансформира икономисването на енергия в главен приоритет.

Вестникът посъветва притежателя на атракцията " да обмисли своята обществена отговорност и да даде позитивен образец, а съответните управляващи да лимитират загубата на обществени средства ".

Мениджърите на хотела твърдят, че водопадът ще работи единствено при специфични случаи и ще употребява рециклирана вода от дъжд или такава, добита със сонда.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР