Китай със сигурност ще понесе последствия, ако помогне на Русия

...
Китай със сигурност ще понесе последствия, ако помогне на Русия
Коментари Харесай

Вашингтон размаха пръст на Китай заради помощта им към Русия

Китай сигурно ще понесе последици, в случай че помогне на Русия да избегне огромните наказания, наложени й поради войната в Украйна, съобщи Джак Съливан, консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по въпросите на националната сигурност. Джак Съливан ще се срещне на следващия ден с висшия китайски консултант по външната политика Ян Цзечъ, съобщи Ройтерс.

Съливан съобщи пред Си Ен Ен, че съгласно Вашингтон Пекин е бил наясно, че Москва възнамерява някакви дейности в Украйна преди началото на нашествието. Китай обаче може да не е бил наясно с цялостния мащаб на проектите, добави съветникът.

Съединени американски щати наблюдават деликатно доколко Пекин дава икономическа или материална поддръжка на Русия. Всякакви огромни старания за отбягване на снакциите или поддръжка за Русия ", която компенсира резултата им, ще докара до последици, предизвести Съливан. Той добави, че китайските управляващи са били осведомени " директно " за това.

" Няма да позволим това да се случва ", без значение коя страна оказва помощ на Русия, акцентира съветникът по националната сигурност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР