Китай съобщи за промяна в позицията си по отношение на

...
Китай съобщи за промяна в позицията си по отношение на
Коментари Харесай

Китай започва облекчаване на някои от COVID мерките след масовите протести


Китай заяви за смяна в позицията си във връзка с COVID-19, защото се стреми да облекчи някои наложени ограничавания, макар високия брой на записаните случаи, написа Би Би Си.

Десетки региони в Шанхай и Гуанджоу - градове, в които случаите на заразяване нарастват, бяха освободени от локдаун. Новината идва против политиката на нулеви равнища на заболеваемост.

Размириците с Китай бяха провокирани от пожар във висок жилищен блок в западния район Синдзян, при който починаха 10 души предходната седмица. Много китайци считат, че дългогодишните Коронавирус ограничавания са съдействали за смъртните случаи, макар че управляващите отхвърлят това.

Това докара до няколкодневни широкомащабни митинги в разнообразни градове.

Внезапно анулирани ограничавания

Ограниченията в огромни градове като Гуанджоу бяха ненадейно анулирани в сряда, часове откакто в града се организираха бурни митинги, довели до конфликти сред полицията и протестиращите.

В други огромни градове като Шанхай и Чунцин също бяха облекчени някои правила. Това се случва в миг, когато един от най-високопоставените чиновници на Китай, отговарящ за пандемията, вицепремиерът Сун Чунлан, съобщи, че способността на вируса да провокира болести отслабва, написа Reuters.

" Страната е изправена пред нова обстановка и нови задания в региона на предварителната защита и контрола на епидемиите, защото патогенността на „ Омикрон “ отслабва, от ден на ден хора се имунизират и се натрупва опит в битката с вируса ", споделя тя.

Това е в внезапен контрастност с по-ранното обръщение на управляващите, че страната би трябвало да поддържа прецизна политика на нулеви Коронавирус случаи.

През последните дни Китай записва най-големия брой дневни случаи на ковид от началото на пандемията - в сряда бяха регистрирани над 36 000 случая.

Въпреки това, броят им към момента е дребен за страна с население от 1,4 милиарда души, а публично от началото на пандемията са умряли малко над 5200 души. Това се равнява на три смъртни случая от COVID-19 на всеки милион в Китай, спрямо 3000 на милион в Съединени американски щати и 2400 на милион в Обединеното кралство, обобщава Би Би Си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР