Китай провежда съвместни патрули за бойна готовност близо до Тайван

...
Китай провежда съвместни патрули за бойна готовност близо до Тайван
Коментари Харесай

Тайван засега не вижда сигнали за избухване на война с Китай

Китай организира " взаимни патрули за бойна подготвеност " покрай Тайван приблизително на всеки 7-10 дни в опит да. Това съобщи почитан тайвански чиновник по сигурността, представен от " Ройтерс ".

През последните години Пекин ускори военните си дейности покрай Тайван с съвсем ежедневни навлизания в идентификационните зони на противовъздушната защита на острова и постоянни  които включват учения на китайските въздушни и военноморски сили.

Китай твърди, че демократично управляваният остров е негова територия и в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор.

На собствен ред Тайпе възразява против териториалните искания на Пекин и твърди, че единствено тайванците могат да вземат решение бъдещето си.

Генералният шеф на Бюрото за национална сигурност на Тайван Цай Минг-йен съобщи, че Пекин нормално изпраща към 10 бойни самолета и 3 до 4 военни кораба за взаимни патрули покрай острова, наричайки ги част от изпитание " на доста фронтове ", което включва и икономическа насила и акция за дезинформация, за оказване на напън върху Тайпе.
 Китай стяга примката към Тайван
Китай стяга примката към Тайван

Пекин оказва непрекъснат " капков " напън върху Тайпе

" Те се стремят да възстановяват военната си активност " , уточни Цай и добави, че патрулите понякога съответстват с дипломатически събития, като визити на острова от страна на задгранични депутати.

Цай означи, че Тайпе е провел " тесни полемики " с интернационалните съдружници за това дали китайската инвазия е неизбежна и посочи, че напрежението през Тайванския пролив не е ескалирало внезапно.

" Не виждаме никакви сигнали за експлоадиране на война в Тайванския пролив " , увери той.

Миналата седмица Тайпе прикани Пекин да не трансформира " статуквото " към водите покрай островите на линията на Тайван, като изпраща кораби на бреговата защита в зоните с стеснен достъп.
 Китай ожесточава натиска против Тайван
Китай ожесточава натиска против Тайван

Балони, дронове и цивилни лодки са сред двата съперника

През февруари китайската брегова защита стартира да прави постоянни патрули към следените от Тайван острови Кинмен, откакто в опит да избягат от тайванската брегова защита.

Цай съобщи, че Пекин евентуално ще продължи метода си към Тайван преди встъпването в служба на новия президент през май, като укрепи връзките с тайванците, които избират по-тесни връзки с Китай, и в същото време усили демонстрациите на мощ.

" Те играят меко от една страна и твърдо от друга " , уточни той.

Вицепрезидентът Лай Чинг-те, който Китай счита за сепаратист, през януари и ще встъпи в служба на 20 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР