Китай призова САЩ да се върнат към изпълнението на Договора

...
Китай призова САЩ да се върнат към изпълнението на Договора
Коментари Харесай

Китай: Решението на САЩ за ядрения договор - заплаха за световната сигурност

Китай прикани Съединени американски щати да се върнат към осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег, защото решението им съставлява опасност за международната сигурност, осведомят локални медии.

Пекин също прикани Русия да извърши отговорностите си по контракта.

" Китай изрично се афишира срещу решението на Съединени американски щати да изоставен контракта. Ние имаме вяра, че Русия и Съединени американски щати би трябвало да разрешат различията допустимо най-скоро и да се върнат към осъществяване на съглашението ", прикани представителят на Министерството на външните работи на Китай.

След като Вашингтон разгласи по-рано тази година, че стартира отдръпването си от контракта, Русия съобщи в понеделник, че президентът Владимир Путин се е подписал под декрет за преустановяване осъществяването на съглашението.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР