Китай приветства споразумението за прекратяване на огъня между Израел и

...
Китай приветства споразумението за прекратяване на огъня между Израел и
Коментари Харесай

Китай праща 2 милиона долара и 200 хиляди ваксини в Газа

Китай приветства съглашението за преустановяване на огъня сред Израел и палестинските групировки в линията Газа и се надява на преустановяване на насилието и връщане към мирни договаряния, съобщи представителят на външното министерство Жао Лицян, представен от AFP, съобщи организация " Фокус ".

Официален Пекин прикани интернационалната общественост да „ подаде ръка за помощ “ на района, обещавайки да отпусне 1 милион $ за незабавна филантропична помощ и същата сума за напъните на Организация на обединените нации в помощ на палестинците. Китайската страна също се ангажира да даде на жителите на линията Газа 200 хиляди дози от имунизацията против COVID-19.

„ Китай приветства прекратяването на огъня сред двете страни в израелско-палестинския спор и се надява засегнатите страни да съблюдават добросъвестно прекратяването на огъня и насилието “, съобщи представителят на китайското външно ведомство. „ Международната общественост би трябвало да насърчи възобновяването на мирните договаряния сред палестинците и Израел и да реализира изцяло, заслужено и трайно решение на палестинския въпрос, учредено на (международно признатия) принцип на две страни за два народа “, добави китайското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР