Китай предложи изграждане на Път на коприната в сферата на

...
Китай предложи изграждане на Път на коприната в сферата на
Коментари Харесай

Китай предложи Път на коприната в здравеопазването за обща борба срещу коронавируса

Китай предложи създаване на Път на коприната в областта на опазването на здравето за съгласуване на международните старания против ковид, осведоми Би Би Си.

Китайският президент Си Дзинпин съобщи по време на телефонен диалог с италианския министър председател Джузепе Конте, че Пекин е подготвен да работи с Италия, с цел да способства в интернационалното съдействие в битката против епидемията и за построяването на Път на коприната в опазването на здравето.
 Коронавирус: Китай утвърди ваксина за клинични тествания, а в Съединени американски щати тестваха друга върху човек
Коронавирус: Китай утвърди ваксина за клинични тествания, а в Съединени американски щати тестваха друга върху човек

Тестовете се водят от Чен Вей от китайската Военна академия за медицински проучвания

През предишния месец по време на диалог с италианския външен министър китайският му сътрудник Уан И изрази вяра, че взаимната битка против епидемията ще стартира с Път на коприната в опазването на здравето.

Пътят на коприната са антични търговски коридори сред Китай и Запада. Преди няколко години Китай стартира самодейността " Един пояс, веднъж " - упорит инфраструктурен план.
 Светът трябвало да се поучи от Китай в битката с ковид
Светът трябвало да се поучи от Китай в битката с ковид

Китай се пробва да подчертае позитивната си роля за ограничение на болестта

В последните дни Китай изпрати хиляди маски, медицински очила, ръкавици и друго защитно облекло на редица европейски страни , откакто азиатската страна овладя епидемията от ковид, тръгнала от град Ухан, провинция Хубей.

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 доказани случая, а умрелите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират близо 200 000 случая и близо 8000 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР