Китай потвърди подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на САЩ

...
Китай потвърди подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на САЩ
Коментари Харесай

Китай потвърди подкрепата си за Русия

Китай удостовери поддръжката си за Русия, противопоставяйки се на Съединени американски щати и други страни, които желаят Пекин да осъди Москва за войната в Украйна, оповестява Bloomberg.

„ Важен извод от триумфа на връзките сред Китай и Русия е, че двете страни се издигат над модела на боен и политически съюз в ерата на Студената война “, съобщи представителят на външното министерство Жао Лицян, добавяйки, че те „ се ангажират с създаването на нов модел на интернационалните връзки ”, предава " Дарик Нюз ".

Този модел включва отбягване на борби или сливане против трети страни, съобщи представителят на китайското дипломатическо ведомство.

Той добави, че това е друго от „ манталитета на Студената война “, демонстриран от някои страни – общоприетата рецензия на Пекин към съдействието на Съединени американски щати с блокове като Организацията на Северноатлантическия контракт, чието разширение съгласно Пекин е довело до офанзивата на Русия.

Президентът Джо Байдън предизвести президента Си Дзинпин предишния месец с „ последици “, в случай че Пекин поддържа Москва за нашествието, а китайският водач сподели, че страната му няма желание да води войни, или да се включва в такива.

Както отбелязва авторитетната американска организация, към този момент няма признаци Китай да поддържа Русия в заобикалянето на глобите, само че предлага риторична поддръжка посредством повторение на съветските изказвания, че Съединени американски щати ръководят мрежа от оръжейни биолаборатории в Украйна и по света.

Пекин също по този начин неведнъж показва, че поддържа другарството „ без граници “, което Си и съветският президент Владимир Путин обявиха, когато се срещнаха тъкмо преди Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/04/29/kitai-zae-strana-zastana-zad-rusiia-vyv-voinata-v-ukraina.528565
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР