Китай отново отваря врати за туристи за първи път от

...
Китай отново отваря врати за туристи за първи път от
Коментари Харесай

Китай се връща на туристическата карта за първи път от 2020 г.

Китай още веднъж отваря порти за туристи за първи път от 2020 година, когато управляващите взеха решение да спрат влизането на задгранични лица заради пандемията от Covid-19.

Сега всеки, който е отсрочил проектите си да види онлайн Великата китайска стена и Забранения град в Пекин, може още веднъж да тръгне на път. От 15 март задграничните офиси ще могат още веднъж да одобряват молби за издаване на визи за Китай. Круизните кораби още веднъж ще могат да дебаркират в Шанхай и остров Хайнан без визи.

Що се отнася до китайските жители, те ще могат още веднъж да пътуват в 60 страни, което е голяма смяна спрямо позволените до момента 20 страни. Тези, които пътуват от Хонконг и Макао, отново ще имат привилегия с визите, както беше преди 2020 година

В момента всеки задграничен посетител на Китай би трябвало да показа документ за имунизация за Ковид-19 или отрицателен тест от най-малко 48 часа преди влизането в страната.

Китай наложи прецизен проект за нулев коронавирус през цялото време на пандемията, само че не съумя да ограничи разпространяването на вируса. Като част от проекта всички задгранични туристи бяха спрени, както и излизането на китайски жители, които желаят да пътуват в чужбина. Но след експлоадирането на редица всеобщи митинги поради прекомерно рестриктивните ограничения, управляващите анулираха рестриктивните мерки и взеха решение да върнат Китай назад в света, както направиха съвсем всички страни.

Преди пандемията Китай приемаше десетки милиони туристи от целия свят всяка година и туризмът съставлява доста перо за приходите на страната и стопанската система. Според разнообразни стопански отчети Китай прави повече от четвърт трилион $ през 2019 година единствено от туризъм.  

Така че стягайте куфарите към Китай и безбрежните й туристически съкровища.
Други забавни обстоятелства от страната в Далечния Изток


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР