Китай отхвърля призивите за независимо международно разследване на произхода на

...
Китай отхвърля призивите за независимо международно разследване на произхода на
Коментари Харесай

Китай се опъна на международното разследване за произхода на COVID-19

Китай отхвърля апелите за без значение интернационално следствие на произхода на ковид, разгласи зам.-посланикът на страната в Лондон Чън Вън пред Военновъздушни сили. Според него сходна инспекция е "политически стимулирана самодейност ", която ще пренасочи вниманието от битката с пандемията.

„ Независимото следствие е политически стимулирано. В момента се борим с вируса, концентрираме всички свои старания в битката против него. Защо да приказваме за следствие? Това ще отклони освен вниманието, само че и ресурсите ", безапелационен е Вън.

В поддръжка на думите си дипломатът уточни рецензията, на която бе подложен Китай поради първичния си отговор на вируса. Според него това е довело до "посочване с пръст " и демонстрация на "дълбоко користолюбие " към страната му. Чън е уверен, че спекулациите за произхода на COVID-19 са "политически вирус ".

Засилва се скептицизмът за това какъв брой транспарантно Китай се е справял с COVID-19, което подхранва апелите за независимо следствие за болестта.

Китай обаче изрази подготвеност да показа с интернационалните експерти опита си в лекуването на сериозни пациенти с COVID-19. В Ухан, от където потегли болестта, към този момент няма нито един болен в интензивно поделение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР