Китай отчете нови високи нива на новозаразени с коронавирус през

...
Китай отчете нови високи нива на новозаразени с коронавирус през
Коментари Харесай

Китай отчете нови високи нива на новозаразени с COVID-19

Китай регистрира нови високи равнища на новозаразени с ковид през последното денонощие, откакто в събота управляващите оповестиха, че още веднъж ще затегнат противоепидемичните ограничения, написа Ройтерс.

В страната са регистрирани нови 14 878 случаи на инфектирани на 12 ноември, в това число рекорден растеж на позитивните проби в Пекин, както и в индустриалните хъбове в Гуанджоу и Джънджоу.

Само в столицата броят на новозаразените е достигнал 235 души, откакто ден по-рано той е бил 116 души. В Гуанджоу, чието население е близо 19 млн. души, броят на новозаразените е достигнал 3653 души, което също е исторически връх. На 11-ти броят на случаите бе 3180 души. В Джънджоу броят е 2642 души.

В събота няколко района в Китай стегнаха противоепидемичните си ограничения, актуализирайки описите си на " високорискови " зони, откакто Националното управление моли за свиване на тези описи.

Допреди няколко дни имаше спекулации измежду вложителите, че Пекин може да разхлаби ограниченията, само че тези очаквания бяха изтрити бързо, откакто представители на Националната здравна комисия по предварителна защита и надзор на заболяванията в страната показаха, че „ без съмнение “ ще се придържат към сегашната си политика.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР