Китай категорично се противопоставя на решенията на Великобритания, ЕС и

...
Китай категорично се противопоставя на решенията на Великобритания, ЕС и
Коментари Харесай

Китай се противопоставя на свързаните с Русия ограничения върху компаниите му от САЩ, ЕС и Великобритания

Китай изрично се опълчва на решенията на Англия, Европейски Съюз и Съединени американски щати да наложат наказания на фирмите му заради свързани с Русия аргументи, заяви комерсиалното министерство, представено от Ройтерс.

Администрацията на Байдън разгласи нови търговски ограничавания върху 93 компании от Русия, Китай, Турция, ОАЕ, Киргизстан, Индия и Южна Корея за това, че поддържат съветската инвазия в Украйна.

Европейски Съюз утвърди в сряда личен пакет от радикални ограничения против Русия, в това число и против някои китайски компании и една основана в Хонконг компания, а оповестените в четвъртък рестриктивни ограничения от Англия обгръщат и наказания върху три китайски електронни компании. 

" Китай ще пази уверено законните права и ползи на китайските компании ",  разгласи комерсиалното министерство в три официални съобщения на уеб страницата си, написа Българска телеграфна агенция.

Последният пакет наказания има за цел да попречи на компании в целия свят да заобикалят към този момент признати ограничения, целящи да попречат на Москва да се доставя с военна техника или съоръжение, належащо за попълване на запасите от муниции и други военни артикули.

В събота (24 февруари) се навършиха две години от съветската инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари 2022 година

Китай предизвести Европейски Съюз и Англия, че ограниченията ще имат " негативно въздействие " върху икономическите и търговски връзки, само че не употребява тази фраза в заявката си по адрес на Съединени американски щати.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР