Китай категорично се противопоставя на навлизането на НАТО на изток

...
Китай категорично се противопоставя на навлизането на НАТО на изток
Коментари Харесай

Китай предупреди НАТО за навлизането в Азиатско-Тихоокеанския регион

Китай изрично се опълчва на навлизането " на НАТО на изток в Азиатско-Тихоокеанския район " и предизвестява, че всяко деяние, което заплашва правата на Пекин, ще получи съдбоносен отговор, се споделя в изказване на задачата на страната към Европейския съюз, представено от " Ройтерс ".

В изказването, оповестено късно тази нощ, се споделя, че Китай отхвърля обвързваното с него наличие в взаимното официално съобщение на НАТО от срещата на върха във Вилнюс, Литва, и твърдо ще пази своя суверенитет, сигурност и ползи за развиване. " Всяко деяние, което заплашва законните права и ползи на Китай, ще бъде посрещнато с съдбоносен отговор ", акцентира представителството на Пекин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи пред кореспонденти по време на срещата на върха през вчерашния ден, че Китай от ден на ден провокира интернационалния ред, учреден на правила, и че сътрудниците от алианса би трябвало да продължат да водят разговор с азиатския колос.

В двудневната среща на върха вземат участие водачи от Азиатско-Тихоокеанския район, в това число от Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. Китай съобщи, че в официалното съобщение от срещата НАТО подценява съществени обстоятелства, изопачава случайно позицията и политиката на Пекин и съзнателно очерня Китай.

 Бъдещето на Украйна е в НАТО, само че когато всички са съгласни Бъдещето на Украйна е в НАТО, само че когато всички са съгласни

Освен това съгласно Китай многократните заявления на НАТО, че е " нуклеарен съюз ", единствено в допълнение ще изострят напрежението в Азиатско-Тихоокеанския район, което съгласно китайската дипломация е мотив за дълбока угриженост.

 Украинското участие ще направи НАТО по-силна, съобщи Зеленски Украинското участие ще направи НАТО по-силна, съобщи Зеленски

Японският министър председател Фумио Кишида, който за повторно се причисли към водачите на НАТО, имаше за цел да подсети на военния алианс да обърне внимание на рисковете в Източна Азия, а южнокорейският президент Юн Сук-йол се стреми към задълбочаване на интернационалното съдействие в региона на сигурността на фона на възходящата опасност от страна на Пхенян и напрежението, обвързвано с Китай, напомня " Ройтерс ".

Очаква се водачите на НАТО да разискват през днешния ден във Вилнюс Русия, Китай и бързо изменящата се конюнктура в региона на сигурността, отбелязва ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР